Hotel in Kom A7

Purmerend- De gemeente Purmerend en hotelketen Van der Valk willen een plan ontwikkelen voor de bouw van een hotel aan de Kom A7.

Image and video hosting by TinyPic

 

De gemeenteraad stemde op 21 april in de met de ‘Visie’ op ontwikkeling Kom A7 (Purmerendse Poort)’. Het waarmaken van de ambities in dit gebied komt een stap dichter bij u wethouder Harry Rotgans en Jan Matser, directeur van de hotelketen Van der Valk hun handtekening hebben gezet onder een intentieovereenkomst.

Wethouder Rotgans vind een hotel aan de Poort van Purmerend een aanwinst voor de stad.Allereerst levert een hotel van dergelijke omvang veel banen op. Het is ook positief voor ondernemers in de binnenstad, omdat de gasten van het hotel daar winkels en horeca bezoeken. Vader Valk draagt ook bij aan de positie die Purmerend vervult in de regio Waterland.

Naar verwachting worden de plannen in het derde kwartaal van 2017 aan de raad voorgelegd.

Als de raad instemt, kan vervolgens een koop-/(anterieure) exploitatie-overeenkomst worden aangegaan.(Wijkkrant Purmerend-Waterland)

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
E-CARDS/14 januari

Image and video hosting by TinyPic

☻☻☻☻☻

Image and video hosting by TinyPic

LEESBRON
KINDER/TIENER GEDICHT

KINDERGEDICHT

Image and video hosting by TinyPic

KINDERGEDICHT ☻☻

GA GEWOON TOT JEZUS☺

4 januari☻

Zit jouw hart vol zorgen die niemand ziet

ga gewoon tot Jezus kom verberg het niet

breng bij Hem jouw moeiten zelfs de kleinste pijn

Jezus wil jou helpen wil bij jou zijn

Vraag jij aan de Heer of Hij helpen wil

zegt Hij ja natuurlijk wacht maar en wees stil

Ik zal tot jou komen zal er voor  jou zijn

in Mijn armen nemen want jij bent Mijn

Ben jij afgedwaald wil jij graag terug

veilig naar de kudde roep de Herder vlug

Jezus zal jou zoeken ook al ben jij klein

zal jouw leven maken tot een festijn. A.Holman

Image and video hosting by TinyPic

TIENERGEDICHT ☻☻

MIJN WEG MIJN LEVEN☻

4 januari☻

de weg in mijn leven

is een weg voor mij alleen

niemand zal er op lopen

ik ken de hoogte

maar ook de dieptepunten

soms is het dwalen

of ik heb het weer gevonden

dan kom ik weer iemand tegen

of ik ben weer alleen

een weg met mijn keuzes

en soms mijn geluk

deze weg is voor mij bestemd

ik bewaar hem

als een pareltje in mijn hart

want het is mijn weg

en zo is de cirkel

van het leven weer rond

Cees van Wijgerden

TEKSTEN

Image and video hosting by TinyPic

OVERDENKING☺

4 januari☻

In de stormloop van de vakantie en de greep van het kopen en het geven van geschenken is het heel belangrijk om te onthouden dat het leven veel meer is dan zelfs de meest elementaire dingen die we denken nodig te hebben. Als we God, zijn werk en zijn wil in ons leven uit het oog verliezen, wat hebben we dan? Niet veel en het zal niet lang blijven! Mijn gebed voor jou en mij tijdens deze vakantie is dat we worden herinnerd aan wat het meest belangrijk, meest waardevol en meest blijvend is.

Image and video hosting by TinyPic

KORTE GEDACHTE**

 4 januari☻

Heel ons leven komen wij situaties tegen die moeilijk te verklaren zijn. Dat betreft soms tegenstellingen, verwijdering en relatiebreuken. Dan vragen wij ons af: laten we de vreugde uitdoven? Nee, ze kan zelfs in moeilijke momenten overeind blijven. In plaats van verdriet op anderen af te schuiven, maakt vreugde in ons hart de mensen om ons heen gelukkig.

Image and video hosting by TinyPic

GEZEGDE☺

4 januari☻

In de doolhof van je denken, kent enkel je hart de juiste weg. Als je zoekt naar wat je mist vind je leegte. Richt je op wat je hebt en je ontdekt rijkdom.

Image and video hosting by TinyPic

LEVENSWIJSHEID**

4 januari☻

Oordeel niet over anderen wanneer je hun last nog niet hebt gedragen. Wees gelukkig met wat je hebt sommige kinderen hebben niets…

Image and video hosting by TinyPic

ZINNEN**

4 januari☻

"Jij hoeft het niet altijd met mij eens te zijn. Zolang je met respect reageert, want dat vind ik fijn.

Image and video hosting by TinyPic

SPREEKWOORDEN**

4 januari☻

Baan geen pad om je angsten heen. De enige weg is er dwars doorheen... Een punt zetten maakt ruimte voor een nieuw begin....L.Loe

Image and video hosting by TinyPic

CITATEN**

4 januari☻

Wanneer de morgenster verschijnt, is de Zon der gerechtigheid niet ver meer verwijderd. Matthew Henry (1662 - 1714)

Image and video hosting by TinyPic

LEVENSMOTTO**

4 januari☻

Als men me zegt, je bent veranderd. Dan zeg ik, nee hoor, ik ben gewoon gestopt met leven zoals jij dat zou willen."

Image and video hosting by TinyPic

SPREUK**

4 januari☻

Loslaten doe je niet ineens / maar af en toe en beetje. ....En als je dan het laatste beetje ballast hebt weggewist,/ besef je dat van al je spullen, je nog weinig hebt gemist. ... ~ Moeders minimalisme

Image and video hosting by TinyPic

QUOTE**

4 januari☻

Je bent pas wie je bent, als er niemand naar je kijkt. Wie ben jij? De hemel is geen prijs voor volmaakte mensen, maar een Thuis voor iedereen die volmaakt wilt worden.

Image and video hosting by TinyPic

INSPIRERENDE TEKST

4 januari♀☺

Pas als je samen van stilte kunt genieten vertel je elkaar het meest… "Je kunt enkel innerlijke rust vinden, als de beslissingen die je neemt de jouwe zijn." - Elly Haaksman.

Image and video hosting by TinyPic

POEZIE

MORGEN ZAL HET BETER ZIJN☺

4 januari☻

Ga door het leven met ’n lach

Geniet met blijdschap iedere dag

En heeft soms iemand je verdriet gedaan

Ook al deed het nog zo’n pijn

Denk ’s avonds voor het slapen gaan

Morgen zal het beter zijn

BELLE/SHOUT
Image and video hosting by TinyPic HAPPY SUNDAY☻ 7 januari☻ Muziek is voor mij ontzettend belangrijk. Door muziek te luisteren voel ik me vaak dichterbij God en voor mij is het een manier om mijn geloof te versterken. Als iemand mij vraagt om een favoriet liedje vind ik dat moeilijk want ik luister altijd een paar dagen continue naar een liedje wat ik vervolgens compleet ken en daarna helemaal zat ben. Toch blijft er één liedje me altijd bij. Dit liedje kan me laten huilen maar ook een grote smile om mijn gezicht geven en mijn hart laten overstromen van dankbaarheid! Een anker is voor mij een belangrijk teken. Een anker staat voor kracht, hoop en vastheid. Drie dingen die ook te vinden zijn bij God. Als je een schip stil wilt laten liggen in het water dan gooi je een anker uit. Het anker zal vast komen te zitten op de bodem waardoor het schip niet weg kan. Voor mij is God als een anker. Ik kan op Hem vertrouwen omdat Hij altijd dezelfde is en zal blijven. Een stukje van het refrein: I’m holding on to hope (Ik hou vast aan hoop) I’m holding on to grace (Ik hou vast aan genade) I’m fully letting go (Ik laat alles los) I’m surrendered to Your ways (Ik geef me volledig over aan Uw wegen) The anchor for my soul (Een anker voor mijn ziel) Father You will never change (Vader, u zult nooit veranderen) Het vasthouden aan God komt in dit stukje duidelijk terug en het beeld van een anker is ook terug te zien. Vasthouden aan een God van hoop, vasthouden aan een God van Genade. Doordat ik me aan Hem kan vasthouden kan en mag ik alles loslaten en me volledig aan Hem overgeven. En dit klinkt heel simpel maar het gebeurt ook zo vaak dat ik alleen maar met mezelf bezig ben en alle hobbels die op mijn weg zijn. Maar telkens weer mag ik naar God teruggaan en zal Hij er weer zijn. Hij zal niet veranderen, Hij loopt niet weg hoe vaak ik ook weg loop van Hem. Dit liedje is een echte bemoediging en ik hoop dat jij die ook mag ervaren! Happy sunday! SHOUT
VERHAAL
Image and video hosting by TinyPic BEMOEDIGING☻ 4 januari☻ Soms krijg je het idee dat je moet voldoen aan allerlei verwachtingen. Ik bedoel, kijk eens naar alle mensen. Ze zijn veelal slank, hebben veel vrienden en geen moeite met het leggen van contacten. En ik? Ik zit meer thuis op de bank, dan dat ik vrienden heb. En dan dat andere... Ik ben begonnen met het schrijven van een groot verhaal. te veel om even hier te plaatsen en nu denken de vriendinnen die ik dat ik een groot schrijver ben. Schiet toch op!! Heb jij datzelfde gevoel? Dat jij buiten de groep staat? Dat je jezelf nutteloos voelt? Denk dan eens aan Genesis. Het hoofdstuk dat laat zien hoe waardevol je bent. Ja, in hoofdstuk 3 verandert er veel, maar denk eens aan de belofte die God direct geeft! Je mag er zijn en het maakt niet uit hoe je bent of hoe je je voelt. Je bent gewenst. Het is niet voor niets, dat je hier leeft. God heeft de mensen nog een kans gegeven door Noach de opdracht te geven om de ark te maken! En natuurlijk zal het niet altijd eenvoudig zijn en zal het vaak tegenzitten. Toch mag je dan geloven dat je er niet alleen voor staat en dat geen last te zwaar wordt. Ook voor mij is dat niet altijd makkelijk, maar ik weet dat God voor mij zorgt!
GEDICHTEN
Image and video hosting by TinyPic LEVENSPAD☻ 7 januari☻ Levenspad, Alweer een jaar voorbij, Alweer een jaar vol verdriet en zorgen. Wat zal het nieuwe jaar ons brengen Of wat brengt ons de dag van morgen Allemaal vragen, die woelen in mijn onrustig hart. Allemaal vragen, waarop ik geen antwoord geven kan. Wat ik wel weet is dat ik liefde ken. En liefde sterkt me als ik verdrietig ben. Liefde helpt om mijn verdriet te dragen. Liefde helpt om niet alleen stil te blijven staan. Maar ook verder te leven iedere dag. En zo mijn levenspad op te gaan.S.Mondria Image and video hosting by TinyPic KRUISPUNT VAN HET LEVEN☻ 7 januari☻ op een kruispunt in het leven stond zij stil, alles om haar heen was kleurloos en kil.. ze begon te vrezen, en sloeg het pad in.. ze had geen keuze, ze had geen zin maar ze moest gaan traan voor traan rolde langs haar wang. ze keek eenmaal om en zag je staan, eenzaam en alleen je eigen weg gaan, het brak haar hart, maar toch draaide ze zich om. en zei kom weer verder gaan langszaan opstaan bergen en dalen overal verdwalen. maat toch houd ik goede moed want ik weet eens komt alles weer goed!Summerblondie Image and video hosting by TinyPic VROLIJK ZIJN IS HEEL FIJN☻ 7 januari☻ het is leuk om lief te zijn ben je dat niet dan doet het pijn blij zijn dat is leuk en anders verzin je toch een spreuk het is een eer om bij jou te zijn en dat is echt reuze fijn gedichten maken is mijn ding onder de douche als ik zing.DDiependaal Image and video hosting by TinyPic ELKAAR ACCEPTEREN☺ 7 december☺ Iedereen moet elkaar accepteren zoals ze zijn, Al is het dun, dik, groot of klein. Mensen oordelen te snel over iedereen, En dan doen ze al snel erg gemeen. Terwijl als je elkaar accepteert zoals je bent, Dan ben je niet meer elkaars concurrent. Het is leuker om met elkaar leuke dingen te doen, Dan aan elkaars eisen te moeten voldoen. Je hoeft niet perse elkaars vrienden te zijn, Maar je kunt wel met elkaar omgaan zonder pijn. Als alle mensen zo nou is zouden nadenken, Zodat we samen een oplossing kunnen bedenken. Voor al dat geweld in andere landen, Al die gewonden die in het ziekenhuis belanden. Er zouden veel minder doden vallen, Er zou minder last zijn van al die harde knallen. Er zou vrede zijn op de wereld, Dan is er een wereld zonder geweld. Een wereld waarin mensen gezond kunnen leven/Pandabeertje Image and video hosting by TinyPic HIJ IS HET☻ 7 januari☻ Ik hoop dat jij de gene bent die altijd naast me staat. Me hand vast houd, en me nooit meer los laat. Ik hoop dat jij mijn eerste en me laatste bent tot dat je me het allerbeste kent. Ik hoop dat het waar is wat je zij. En met trots zal zeggen, dat meisje daar is van mij. Ik hoop dat je me gelukkig zal maken. Dat ik de perfecte vriendin voor je ben, en dat ik je nooit kwijt zal raken. Ik hoop dat je nog lang bij me zult staan. Steeds als ik jou zie denk ik, hem laat ik nooit meer gaan.MPrins Image and video hosting by TinyPic NU BEN JE HIER☻ 7 januari☻ Nu je hier bij mij bent, Is je warmte meer waart dan een cent. Je bent degene die mij blij maakt. Je bent degene die steeds bij mij bewaakt. Nu je hier bent op deze tijd, Wil ik je nooit meer kwijt. *pinkpopster* Image and video hosting by TinyPic AANVAARDING☻ 7 januari☻ Hoe kan je mensen doen aanvaarden wie je bent als je er zelf nog niet mee leven kan Image and video hosting by TinyPic LEUGEN☻ 7 januari☻ mijn leven is een leugen vrijwillig gecreëerd een leugen die me gevangen houd wil ze door breken de waarheid zeggen maar wat is de waarheid als je ze zelf niet aanvaarden kan Image and video hosting by TinyPic WAARHEID☻ 7 januari☻ Is het de schaamte? ben ik te laf? of is het de ontwetendheid? wat houd mij nou toch tegen, elke keer zie ik het voor me, maar het lukt niet, misschien is het dat gene dat ik je nooit meer zal zien, het niet weten hoe je erop reageert, maar je moet het weten, je verdient de waarheid te horen, maar ik kan het zelf niet eens aan, ik wil het kwijt, maar de twijfels winnen het van mij het is.. Image and video hosting by TinyPic VERGETEN☺ 7 december☻ lang lang geleden, zo voelt het toch toen was er eens een meisje, dat ik erg mocht het was maar moeilijk te omschrijven, dat zij het was die ik zocht de tijd doet vergeten, maar ik die met alles vocht om dat ene meisje niet te vergeten, dat ik zo graag mocht/Jelle Image and video hosting by TinyPic OP DE WERELD☻ 7 januari☻ Klein, geen zorgen, nog geen benul van een morgen of een dag. Oogjes dicht , in elkaar gekropen, slapend en groeiend de wereld in. Hopend op een goed en een betrouwbaar leven. Alleen als je ouder wordt groeien de zorgen mee. Als je volwassen bent verlang je misschien terug naar die tijd Van die mooie onwetendheid !DjDixk Image and video hosting by TinyPic ONWETENDHEID☻ 7 januari☻ Soms zet ik mijn verstand op nul en doe alsof ik van niets weet. Het leven is zoveel makkelijker als je zoveel mogelijk vergeet. Wie kennis van zaken heeft hoort erbij, en onwetendheid is sociaal verboden. De eeuwige zoektocht naar kennis is een zoektocht die je zal doden. Waarom zoeken naar het begin van het einde? Je kunt genieten van het einde van het begin. Als je er helemaal niets meer van begrijpt dan maakt het leven soms veel meer zin. Ze zeggen wijsheid komt met de jaren, dus wil ik zoveel mogelijk jong blijven. Verdrink ik in mijn eigen onwetendheid dan kom ik vanzelf weer boven drijven.Deeenzamewandelaar
FINANCIEN

NIBUD

Image and video hosting by TinyPic

BESPAARTIPS KENT U DEZE AL? 11 januari☻ Veel mensen laten de computer de hele dag aanstaan. Dat zie je terug op de energierekening. Gebruik de sluimerstand en zet de computer uit als je hem niet meer gaat gebruiken. Dat scheelt al snel €32 per jaar. Een screensaver bespaart geen energie. Als hij uit complexe beelden bestaat, kan hij zelfs voor een hoger energiegebruik zorgen. Bovendien kan de screensaver ervoor zorgen dat de computer niet op een energiebesparende (slaap)stand over kan gaan. Maak na elke droogbeurt het pluizenfilter van de wasdroger schoon. Hierdoor werkt de droger optimaal en voorkomt u dat hij voortijdig kapot gaat. Houd ook de ruimte onder de droger stofvrij.

Image and video hosting by TinyPic

BESPAARTIPS☻ 4 januari ☻ U wilt besparen op de kosten van uw boodschappen? Doe uw voordeel met onderstaande tips: Pin een vast bedrag voor uw boodschappen. Met dit bedrag doet u boodschappen. Omdat u niet meer geld bij u heeft, geeft u minder uit. Drink vaker water. Dan geeft u minder geld uit aan andere dranken. Maak een boodschappenlijst voordat u naar de supermarkt gaat. Zo weet u precies wat u wel en niet nodig heeft. Doe geen boodschappen met een lege maag. Veel mensen kopen dan producten die ze eigenlijk niet nodig hebben. Maak kinderen duidelijk dat ze niets extra’s krijgen als ze meegaan met boodschappen doen. Maak gebruik van aanbiedingen. Koop alleen aanbiedingen als u zeker weet dat u dat product in die hoeveelheid ook gebruikt. Koop voor meerdere dagen in. Zo bespaart u geld en tijd. Vergelijk de prijzen. Er zijn verschillende prijsvergelijkings- of aanbiedingssites die u hierbij kunnen helpen. Besparen doet u ook door zo min mogelijk te verspillen. Kijk op de website van Milieu Centraal voor meer tips.

EEN KERSTGEDACHTE OVER GELD☻ 28 december☻ GELUK ZIT NIET IN VEEL SPULLEN EN MATERIALISME. ECHTE GELUK IS ALLEEN TE VINDEN BIJ JEZUS. Geld maakt niet gelukkig, ik weet het, maar zo voelt het toch niet altijd. Regelmatig betrap ik mezelf op de gedachte: “Als ik die fantastische laarzen had, in dat gave hoekhuis zou wonen, of door dat prachtige land zou kunnen reizen, dan zou ik echt gelukkig zijn…” Mijn kast staat inmiddels vol met fantastische laarzen, die mij zeer kortstondig aankoopgeluk brachten, maar de dag daarna was het echte geluksgevoel alweer vervlogen. Dat gave hoekhuis kan ik mij nooit veroorloven en al die reizen die ik heb gemaakt waren schitterend maar echt gelukkiger werd ik er niet van. Spullen, bezittingen en reizen maken niet dat je jezelf goed gaat voelen, dat je je veilig voelt, je kunt zijn wie je wilt zijn, dat je je verbonden voelt met geliefden om je heen. Het is in feite een raar verhaal dat ik mezelf vertel. Als ik mezelf namelijk voorhoud dat ik pas gelukkig word als ik die spullen bezit, me dat huis kan veroorloven of die reis kan maken, leg ik de verantwoordelijkheid voor mijn geluk bij anderen neer. Pas als de omstandigheden veranderen kan ik gelukkig zijn, dan kan ik pas zijn die ik wil zijn. Maar het is natuurlijk andersom. Het geluk zit niet in spullen of omstandigheden. Het echte geluk zit in de rust vinden in de uitspraak dat ik perfect ben zoals ik ben, dat mijn leven zoals het is ertoe doet. Dat ik mij verbonden voel met mijn geliefden en de rust vind mijn familie, vrienden en mezelf te accepteren zoals ze zijn.

Image and video hosting by TinyPic

ALTERNATIEVEN VOOR KOPEN☻ 19 december☻ Iets kopen is soms nuttig, soms leuk, en soms ook erg duur. Gelukkig zijn er allerlei alternatieven voor kopen. Het Nibud zet ze voor u op een rij. Een bladblazer die u twee keer per jaar gebruikt. Het is goedkoper als u die leent of huurt in plaats van koopt. Maar vaak gaat het niet alleen om minder geld uitgeven. U kunt ook op een andere manier kijken naar consumeren en het milieu. Het internet is een erg handig platform. Er zijn veel initiatieven om op een andere manier om te gaan met spullen, uitgaven en bezit. Ook leveren deze nieuwe manieren vaak verrassende contacten op. Bekijk de alternatieven voor kopen. Met huren zijn we al lang bekend. Voorbeelden van spullen die we vaak huren: een verhuisbusje, behangafstomer of vakantiehuisje. Nieuw is de opkomst van huren van particulieren onder elkaar. Voorbeelden zijn het lenen of huren of vinden van: Auto’s Gereedschap Kinder- of dierenoppas (vakantie) logeeradresssen Maaltijden

ww.nibud.nl

WINTERSEIZOEN

Image and video hosting by TinyPic

WAAROM VERERGERT ECZEEM IN DE WINTER☻ 11 januari☻ Goede vraag! In deze rubriek gaat Gezondheidsnet op zoek naar het antwoord op knagende vragen. Deze keer: Waarom heb je meer last van eczeem in de winter? In het winterseizoen is de kans op uitdrogen van de huid groter. De wintermaanden brengen koude droge lucht met zich mee en de lucht binnen is dankzij de verwarming ook een stuk droger. Die kou en droge lucht zijn een behoorlijke aanslag op je huid. Vocht verdampt veel gemakkelijker uit de huid. Van kou en droge lucht krijg je geen eczeem, maar een droge huid is wel kwetsbaar. Er ontstaat dus eerder eczeem. Daarnaast ben je vatbaarder voor infecties als je het koud hebt en zitten we in de winter veel dichter op elkaar. Je wordt dus sneller ziek. Bij een verminderde weerstand raakt de huid eerder beschadigd, waardoor irriterende stoffen gemakkelijker de huid binnendringen.

Image and video hosting by TinyPic

LEKKER UITWAAIEN LANGS DE KUST☻ 4 januari☻ Even een frisse neus halen? Dat doe je natuurlijk langs de kust. En daarvoor hoef je niet per se naar het buitenland. Van het noorden tot het zuiden vind je in eigen land de mooiste kustplaatsen om naartoe te rijden. Met als beloning hier en daar fijne strandtenten om op te warmen. DOMBURG/Wil je in het noorden naar de kust, dan moet je natuurlijk op de Waddeneilanden zijn. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn stuk voor stuk eilanden waar je heerlijk kunt uitwaaien langs de Noordzee. Neem ook zeker een kijkje aan de kant van de Waddenzee om het eeuwenoude ritme van eb en vloed te ervaren. WADDENEILAND/Is het noorden te ver, dan kun je ook altijd uitwijken naar het zuiden van het land. De provincie Zeeland leent zich uitstekend voor lange wandelingen langs de Noordzee. HOLLANDSDUIN/Ook in de provincie Zuid-Holland kun je heerlijk uitwaaien langs de kust. Rustgevende duingebieden, de zee en bruisende badplaatsen kenmerken hier de kustlijn. Een leuke wandeling maak je door Hollands Duin, een stuivend duingebied dat zich uitgestrekt van Wassenaar tot ten noorden van Noordwijk.WIIJKAANZEE/Naast de Wadden, Zeeuwse en de Zuid-Hollandse kust is ook de Noord-Hollandse kust geschikt voor een winterse wandeling. Start bij Wijk aan Zee en maak een mooie wandeling in het Noord-Hollands Duinreservaat. (Margriet)

Image and video hosting by TinyPic

HELFT VROUWEN MEER HUIDKLACHTEN IN DE WINTER☻ 28 december☻ BAARN - Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen heeft in de winter last van huidkloofjes en een droge huid. 63 procent van de vrouwen geeft aan dat haar huid in de winter extra verzorging nodig heeft. Slechts een op de vijf vrouwen past haar huidverzorging in de winter niet aan. Dat blijkt uit een onderzoek van PanelWizard in opdracht van Bio-Oil onder ruim 700 vrouwen. Wapenen Het merendeel van de vrouwen wapent zich in de winter tegen de kou en droge lucht. Handschoenen, mutsen en sjaals worden uit de kast gepakt en de helft van de vrouwen smeert zich vaker in met huidolie of een bodylotion. Ook wordt zeep bewust minder gebruikt of zelfs vermeden. Twee derde van de vrouwen geeft aan in dit seizoen andere producten te gebruiken dan in de zomer. Tevens zegt 16 procent in de winter meer geld uit te geven aan huidverzorgingsproducten. Tips Voldoende nachtrust, voldoende water drinken en de huid goed insmeren na het douchen zijn volgens de ondervraagde vrouwen de belangrijkste tips om de gure maanden zonder huidklachten door te komen. Ook het eten van rauwe groenten, het scrubben van de huid en het eten van meervoudige onverzadigde vetten worden door de vrouwen genoemd.

Image and video hosting by TinyPic

WAT KUN JE DOEN TEGEN EEN WINTERDIP? 19 december☻ Goede vraag! In deze rubriek gaat Gezondheidsnet op zoek naar het antwoord op vragen. Deze keer: Wat kun je doen tegen een winterdip? De feestdagen zijn voorbij, buiten is het nat, guur en koud. Voor veel mensen is januari niet de meest favoriete tijd van het jaar. Ze voelen zich neerslachtig en somber. Het is de bekende winterdip. Maar wat kun je er tegen doen? In de winter zijn er veel mensen die last hebben van een dip. Ze hebben last van somberheid, zijn moe en kampen met concentratieproblemen. In het geval van een depressie gaat het een stapje verder. Dan wordt gesproken over een seizoensgebonden depressie. Als er sprake is van een depressie is behandeling noodzakelijk. In het geval van een winterdip is er heel veel dat je zelf kunt doen! Dat gezond eten goed voor je is, kunnen we niet vaak genoeg herhalen. Verkeerde voeding kan je behoorlijk uitputten. Eet je veel zoete dingen, dan vertoont je bloedsuikerspiegel flinke pieken en dalen en dat is behoorlijk vermoeiend. Begin je al met een ontbijt met witmeelproducten, vruchtensap en zoet beleg, dan kun je daar de hele dag last van houden. Als je lijf na zo'n ontbijt de piek aan suikers heeft weggewerkt, krijg je door de erop volgende lage bloedsuikerspiegel weer snel trek in iets zoets. Je krijgt meer energie door gezonder te eten en zoete dingen te laten staan. Met een goed ontbijt maak je al een prima start.

 

LIBELLE/MARGRIET
LIBELLE Image and video hosting by TinyPic ENERGIE BESPAREN? DAT DOE JE ZO☻ 4 januari☻ Energie besparen? Ja graag, maar hoe? Redacteur Sabina onderzocht het. “Bij ons thuis lijkt het of er altijd wel iemand onder de douche staat, overal apparaten aan laders zitten, de wasmachine continu draait en er lichten branden waar niemand is. Best lastig om in een gezin met pubers energie te besparen. Onze koelkastdeur sluit al tijden niet meer goed, dat moet toch energie vreten? En vannacht stond voor de zoveelste keer de tv weer op stand-by. Ook ik wil graag energie besparen, maar ik vind het gewoon gedoe. Waar begin ik? Via je smartphone, tablet of laptop bel je met een energieadviseur en tijdens een videogesprek loop je dan samen de benedenverdieping door. Natuurlijk heb ik nog wel snel de stofzuiger erdoor gehaald en rondslingerende sokken in de wasmand gegooid.” De thermostaat werd gecheckt, de koelkast, de plek waar de meubels staan, de lampen, welke deuren staan er open. Ja, alles kwam even aan bod.”“Maar het leuke is dat je dus echt goeie tips en persoonlijke adviezen krijgt. En je wordt je bewust van dingen. Want aan de ene kant hebben we net voor best wat geld onze hoekwoning van spouwmuurisolatie voorzien, maar aan de andere kant is onze oude koelkast dus echt een energieslurper. Op bepaalde plekken in huis kunnen we een tochtstrip plaatsen, we kunnen aan de ledverlichting, de bank verplaatsen – want die staat heel handig voor de radiator – en op drie plekken zaten de opladers zonder een apparaat nog in het stopcontacten. Ongelooflijk. Fijn dat het nu lekker concreet wordt. Eenvoudige en snelle tips waar we wat mee kunnen. Nu alleen nog goeie afspraken maken over het douchen! MARGRIET☻☻ Image and video hosting by TinyPic HOE VAAK DOUCHEN IS GEZOND☻ 11 januari☻ De meesten van ons doen het minstens één keer per dag: douchen. Maar wat zou je huid het liefst zélf willen? De huidarts geeft antwoord. De Duitse dermatoloog Yael Adler kan het niet vaak genoeg zeggen: we douchen te vaak en vaak nog met de verkeerde producten ook. In januari verschijnt haar boek De huid, waarin ze allerhande huidproblemen belicht en adviezen geeft. Over douchen bijvoorbeeld. Want, zo schrijft Adler, als we onze huid eerlijk zouden vragen wat ze zélf zou willen, zou ze vermoedelijk antwoorden: ‘Hooguit eens per week!’ Het kost onze huid vier weken om deze beschermende laag op te bouwen. Door ons voortdurend in te zepen verstoren we dit moeizame proces. Elke dag douchen is ‘toegestaan’, mits je het snel doet en daarbij overwegend – en relatief koud – water gebruikt. Water heeft een neutrale pH-waarde en droogt de huid minder uit dan zeep. En als je toch een douchegel wilt gebruiken, let er dan op dat die geur- en kleurloos is en zo min mogelijk schuimt. Besteed vooral aandacht aan de ‘crisishaarden’, adviseert de huidarts: je voeten, je oksels, je liesstreek en je bilnaad. De rest van je lichaam kun je gewoon met alleen water schoonhouden. De huid van huidspecialist Yael Adler (uitgeverij Luitingh-Sijthoff) staat vol feiten, inzichten en handige adviezen over onze huid. Waarom is douchen bijvoorbeeld beter dan baden? Waarom krijgen we vlekken in onze nek als we onzeker zijn? Verraadt je huid echt wat je graag eet en drinkt? Het boek verschijnt in januari en is te koop voor € 18,99. ”Image and video hosting by TinyPic EEN SCHOON FORNUIS ZONDER SCHROBBEN☻ 28 december☻ Het is een van de vervelendste klusjes in het huishouden: het schoonmaken van het fornuis. Het lijkt wel alsof die aangekoekte gaspitten nooit meer schoon kunnen worden! Als het vaatdoekje en het schuursponsje niet meer helpen, is er een simpele truc om de pitten weer te laten glimmen. Met deze simpele truc maak je gaspitten weer blinkend schoon. Alles wat je nodig hebt zijn zip-lockzakjes en een flesje ammoniak. Doe een pit in een zakje en voeg er een scheutje ammoniak aan toe. Je hoeft niet de hele pit onder te dompelen, de ammoniakdampen doen het werk. Leg de zakjes liever niet binnen vanwege de ammoniakgeur en lekgevaar, maar buiten of in de schuur. De volgende dag kun je de pitten onder de kraan afspoelen en eventuele restjes met een doekje verwijderen. Zonder inspanning toch heel schoon!Image and video hosting by TinyPic HOE DRIJF JE GOURMETLUCHT UIT JE WOONKAMER. 19 december☻ Gourmetten met Kerst of Oud en Nieuw is voor velen traditie. Aan gourmetten kleeft eigenlijk maar één nadeel: die penetrante en soms blauwe baklucht in je huiskamer. Hoe zorg je dat je ’s ochtends weer ontbijt in een fris huis? Een voorzorgmaatregel die je al kunt nemen voordat je begint met gourmetten is ventileren. Zet de afzuigkap aan en open zo veel mogelijk ramen. Op deze manier blijft de baklucht minder in de woonkamer hangen. Nou moet het weer dat wel toelaten, dus andere foefjes zijn welkom…Je ziet ze vaak liggen bij parfumerieën: koffiebonen. Dat is niet voor niets, want koffiebonen neutraliseren de geur. Je kunt ze ook inzetten tijdens het gourmetten. Laat bijvoorbeeld koffie op een laag pitje verdampen. Naast koffiebonen werkt ook azijn neutraliserend. Zet na het gourmetten een of twee lage schaaltjes met azijn in de woonkamer. Haal geurkaarsen of geurstokjes in huis. Bepaalde kaarsen en stokjes ruiken zo sterk dat je na een paar uur niets meer ruikt van de gourmet. Zet meteen na het gourmetten een pan met water en wasverzachter op een laag pitje. Dit verspreidt een heerlijke geur door de woonkamer. Dit kun je ook doen met een vaatwastablet of waspoeder. Maak een kruidenmengsel van de schillen van citrusvruchten, kruidnagel, nootmuskaat en een kaneelstokje. Zet dit in een laag water op het vuur en je woonkamer ruikt binnen no time heerlijk kruidig.(Bron:Margriet)
ZENDINGSHULP/GOED DOEL

DORCAS☻☻

Image and video hosting by TinyPic

BUREN EN STUDENTEN HELPEN GRANNYS☻ 11 januari☻ In de Ethiopische cultuur is het normaal om je medemens te helpen, maar ook daar is dat de laatste jaren aan het veranderen. Als gevolg daarvan worden ouderen steeds eenzamer. In het Adopt a granny-project in Bishoftu zijn daarom de buren bij het project ingeschakeld. Zij helpen de ouderen nu bij de dagelijkse dingen, zoals het huis schoonmaken, water halen en eten koken of bijvoorbeeld bij de begeleiding naar het ziekenhuis. Ook onder studenten is een bewustwordingscampagne gehouden. Zij hebben de ouderen geholpen met de persoonlijke verzorging en met het wassen van hun kleding. Daarnaast brachten de ouderen en studenten ook samen tijd door, bijvoorbeeld met de traditionele koffieceremonie.

GOEDEDOEL/ZENDING

Image and video hosting by TinyPic

EEN MOEDER PROBEERT HAAR KIND TE REDDEN☻ 4 kanuari☻ Ayan draagt haar zoontje vanuit het felle zonlicht de gezondheidskliniek in Zuid-Centraal Somalië binnen. Baby Adan huilt onophoudelijk en zijn moeder ziet er moe en verslagen uit. “Mijn zoon is al lang ziek,” zegt ze met het magere, zwakke jongetje in haar armen. “Ik ben bang dat ik hem ga verliezen.”Een familielid vertelde haar over de gezondheidszorg die door Medair ondersteund wordt en waar je gratis hulp kunt krijgen. Ze raadde Ayan aan om er met Adan naartoe te gaan. Gelukkig luisterde Ayan niet. Ze maakte een reis van zeven uur vanuit haar dorp naar de door Medair ondersteunde kliniek. “Ik kreeg een warm welkom,” herinnert ze zich. “De verpleegkundige stelde vragen over de ziekte van mijn kind. Ik kreeg te horen dat Adan ziek was omdat hij niet goed at. Ze gaven me medicijnen en ik moest de volgende dag terugkomen. Na twee maanden voedselbehandeling herstelde haar zoontje en konden ze weer naar huis teruggaan. Voedseltekort is een serieus probleem voor Somalische families. Wilt u vandaag misschien een gift geven voor moeders met kinderen zoals Ayan? Ze hebben uw hulp nodig om deze crisis te overleven.http://www.medair.org

LEGER DES HEILS

Image and video hosting by TinyPic

SUBSIDIE VOOR SLACHTOFFERS MENSENHANDEL☺ 28 december☺ Het Leger des Heils heeft een tweejarig subsidiecontract ondertekend met de Europese Unie voor de uitvoering van het Project Safe Havens. Doel hiervan is de (re)integratie van niet-Europese slachtoffers van mensenhandel. Deelprojecten zijn onder meer: - het ontwikkelen van programma's voor duurzame integratie- of veilige terugkeer voor slachtoffers, waarbij extra aandacht is voor (ongedocumenteerde) minderjarige Roma kinderen; - de versterking van samenwerking met niet-Europese landen in het Europese Anti Human Trafficking netwerk (met name Roemenië, Moldavië en Oekraïne) - de ontwikkeling van een trainingsprogramma voor sleutelfunctionarissen van Europese Anti Human Trafficking Network van het Leger des Heils. Gezien de nauwe betrokkenheid van het Leger des Heils in de vluchtelingencrisis, zal binnen het project een training gericht op vroegtijdige identificatie van slachtoffers van mensenhandel worden ontwikkeld. Ook wordt informatiemateriaal ontwikkeld voor en verspreid onder vluchtelingen over de risico’s die zij lopen met betrekking tot mensenhandel. Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Leger des Heils in Zweden en Oost-Europa en Stichting Defence For Children International Nederland.

LEGERDESHEILS

Image and video hosting by TinyPic

HIV ONDER RUSSISCHE JONGEREN☻ 19 december☻ Hiv is een groeiend probleem in Rusland. Vooral in de steden Togliatti en Dimitrovgrad raken steeds meer jonge mensen geïnfecteerd met het virus. Veel jongeren weten niet dat zij door hun gedrag kans lopen om geïnfecteerd te raken en anderen te besmetten. Bovendien zijn veel mensen openlijk intolerant tegenover mensen met hiv/aids. Om het aantal infecties te verminderen is Dorcas een project gestart waarin studenten en jongeren voorlichting krijgen over hiv/aids. Weten is leven’ heet het project dat in januari van start ging. En dat klopt. Want veel jongeren weten niet dat (veelvuldig) drugsgebruik en onbeschermde seksuele contacten je leven compleet kapot kunnen maken. Veel mensen zijn ziek zonder het zelf te weten. Slechts een klein percentage van het aantal geïnfecteerde mensen gebruikt medicijnen. Voor anderen komt hulp soms te laat. Het sterftecijfer van mensen boven de dertig stijgt. Een team van medewerkers en vrijwilligers gaat scholen en andere locaties langs om voorlichting te geven. ‘Ik ben betrokken bij dit project omdat ik geloof dat ik iets kan doen in mijn stad’, vertelt Arsen Chalykh, een jonge vrijwilliger. ‘We hebben een groot probleem met jongeren die geïnfecteerd raken met hiv. Ik kwam er tijdens de lessen achter dat heel veel jongeren gewoonweg niet weten wat hiv is en hoe je jezelf ertegen kunt beschermen.’

 

GEZONDHEID/WELZIJN
Image and video hosting by TinyPic DRIE MISVERSTANDEN OVER DIABETES☻ 11 januari☻ Diabetes. Hoe zit het nu precies? Kun je er bijvoorbeeld van genezen? We zetten drie onduidelijkheden rondom suikerziekte op een rij en leggen uit hoe het zit. Diabetes type 1 kunt u niet voorkomen. Bij deze vorm werkt uw afweersysteem niet goed, het lichaam maakt daardoor geen insuline meer aan. Mensen met diabetes 1 moeten elke dag hun bloedsuiker meten en insuline spuiten. Diabetes type 2 kunt u meestal wel voorkomen. Deze vorm wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde levensstijl. Door op uw gezondheid te letten vermindert u de kans op diabetes type 2 aanzienlijk. Niet roken, voldoende bewegen en afvallen als u te zwaar bent zijn daarbij de beste adviezen. Het aanpassen van de levensstijl zorgt ervoor dat een lichaam weer beter reageert op insuline. En daardoor mogen sommige patiënten met diabetes type 2 stoppen met het spuiten van insuline en in plaats daarvan pillen slikken. Sommige mensen denken dat je dan geen suiker meer mag eten. Het mag wel, maar met mate. In suiker zitten calorieën waardoor u zwaarder wordt. En mensen die te zwaar zijn reageren steeds minder goed op insuline. Zo loopt de bloedsuikerspiegel op. En dan bestaat de kans dat deze niet meer terugkeert naar de ‘normale stand’. Zo ontstaat diabetes type 2.Image and video hosting by TinyPic KLEIN MAAR FIJN/NIEUW BINNEN MAALTIJDSERVICE! 4 januari☻ Heeft u moeite met kauwen en/of slikken? Maaltijdservice aan huis biedt nu ook gepureerde en gemalen maaltijden in kleinere porties aan, die eventuele voedingswaarde hebben als een normale maaltijd. Goede voeding houdt lichaam en geest vitaal. Ook als kauwen of slikken lastig is, is het belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. De nieuwe lijn kant-en-klaarmaaltijden van apetito maakt eten makkelijker. De porties zijn kleiner (275 gram) dan een normale gepureerde maaltijd. Ze zijn eiwit-en energieverrijkt, waardoor de maaltijd wel genoeg voedingswaarde heeft. Zo weet u zeker dat u een volwaardige maaltijd eet.www.ledenvereniging.nlImage and video hosting by TinyPic EVENWICHT VERBETEREN DAT KAN U HELPEN☻ 28 december☻ Verbeter uw evenwicht en coördinatie met de volgende hulpmiddelen Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het verbeteren van uw balans en coördinatie? Er zijn verschillende leuke hulpmiddelen die daarbij ondersteunen. Evenwicht en coördinatie zijn belangrijk in het dagelijks leven. Maar na een ziekte of bij het ouder worden kunnen deze u weleens in de steek laten. Staat u niet altijd stevig op uw benen en wilt u uw evenwicht verbeteren? Dan kunt u naar de fysiotherapeut voor advies en begeleiding. Of ga thuis aan de slag met oefeningen en hulpmiddelen. Versterk bijvoorbeeld uw spieren met een balansbal of doe een spel waarmee u uw coördinatie verbetert. Train uw balans en evenwicht met het balansbord. Het bord is ook te gebruiken voor krachttraining en het versterken van uw enkels. Zo kunnen de oefeningen op dit bord eraan bijdragen dat u steviger op uw benen en voeten staat. Het bord is in hoogte te verstellen en geschikt voor een gewicht van maximaal 140 kilo. Dit kussen is gevuld met lucht en wordt aanbevolen als u uw rompspieren, stabiliteit, kracht en coördinatie wilt verbeteren. Een balkussen is geschikt voor zowel zittende als staande oefeningen.Image and video hosting by TinyPic MAAK ANTIBIOTICAKUUR ALTIJD AF, DIT IS VEILIGER EN BETER VOOR UW GEZONDHEID☻ 19 december☻ Ongeveer 80% van de patiënten stopt te vroeg met zijn antibiotica. Trouw zijn aan medicijnen is heel belangrijk. Niet alleen om resistentie van schadelijke bacteriën wereldwijd te voorkomen, maar ook voor uzelf. Krijgt u een medicijnkuur voorgeschreven? Dan is het belangrijk dat u deze helemaal afmaakt. Ook al zijn de klachten verdwenen, slik ook de laatste pillen. De kans bestaat namelijk dat er nog bacteriën in uw lichaam zitten die zich kunnen vermenigvuldigen. Als de bacterie in uw lichaam blijft, kunnen de gevolgen zijn: Gebruikt u een medicijn voor de eerste keer, dan krijgt u bij de balie van de apotheek altijd uitleg over het medicijn. Dit heet het begeleidingsgesprek. Tijdens dit gesprek, of op een later moment, kunt u uw vragen stellen. Begrijpt u bijvoorbeeld niet hoe u het medicijn moet gebruiken of staan er woorden in de bijsluiter die u niet kent? Vraag de apotheker om uitleg. Zo leert u het medicijn beter kennen en begrijpen en dat helpt u bij veilig medicijngebruik.
MEDEDELINGEN

Image and video hosting by TinyPic

VOORJAARS/KROKUSVAKANTIE 2017/Basisonderwijs en Voortgezet onderwijs in het Noorden;18 feb 2017 t/m 26 feb 2017☻☻In Midden en Zuiden van 25 feb 2017 t/m 5 mrt 2017

Image and video hosting by TinyPic

NATIONALE VOORLEESDAGEN☻ woensdag 18 t/m zaterdag 28 januari 2017 Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier!

http://www.nationalevoorleesdagen.nl/

Image and video hosting by TinyPic

GEDICHTENDAG☻ Donderdag 27 januari 2017☻ Laatste donderdag van januari. Gedichtendag is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Ieder jaar op de laatste donderdag van januari, staat de poëzie een dag lang in het zonnetje.

Image and video hosting by TinyPic

WARMETRUIENDAG☻ Vrijdag 10 februari2017/ De Warme Truiendag wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden, de verjaardag van het Kyotoprotocol. Dat is de dag waarop in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking trad. De bedoeling van het Kyoto protocol is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen. De dag herinnert iedereen aan de afspraken van het verdrag: ook in Nederland moet de uitstoot van broeikasgassen verminderen.http://www.warmetruiendag.nl/

Image and video hosting by TinyPic

IJS OP DE BRINK LAREN☻ 25 november t/m 8 januari 2017 | De Brink | Laren/ U bent weer van harte welkom om in het centrum van Laren (NH) te komen schaatsen! ‘IJs op de Brink Laren’ is de afgelopen zeven jaar uitgegroeid tot één van de meest aansprekende Larense winterevenementen. Jaarlijks trekt de ijsbaan zo’n 25.000 bezoekers. De sfeervolle ijsbaan staat vooral bekend om haar intense gezelligheid, veelzijdige faciliteiten en uitstekende horecavoorzieningen. Er zijn vele bijzondere dag- en avondactiviteiten en evenementen als o.a. Schoolschaatsen, discoschaatsen, schaatslessen en een kerstmarkt.http://www.wintervillagelaren.nl/

Image and video hosting by TinyPic

WINTERPARADIJS AMERSFOORT☻ 25 november t/m 8 januari 2017 | Eemplein | Amersfoort/ Geniet van ijspret, winterse hapjes en feestelijke optredens bij het WinterparadIJS Amersfoort. Deze winter is er op het Eemplein voor de 4e keer een grote schaatsbaan. Elke vrijdagavond draaien er DJ’s in het horecapaviljoen naast de baan. Er zijn optredens, curling en ijshockey competitie en meer. Van 16 t/m 18 december is er een heuse kerstmarkt met kermisattracties. http://www.winterparadijs-amersfoort.nl/

 

MOPPEN

MOPPEN

Image and video hosting by TinyPic

MET ZIJN VADER OP ZAKENREIS☻ 4 januari☻ Jantje was met zijn vader op zakenreis in de stad new york in een wolkenkrabber stappen ze in de lift 10e ver dieping 30e verdieping zegt jantje tegen zijn vader,weet onze-lieve-heer wel dat wij komen?

VLIEGEN VANGEN☻ 4 januari☻ Zegt een piloot tegen een jongetje: “hou jij van vliegen?” Waarop het jongetje antwoordt: “nou en of!” Zegt de piloot weer: “dan zal ik er straks een paar voor je vangen”

ELKE AVOND EEN VOLLE ZAAL☻☻ 28 december☻☻ Een beroemde hypnotiseur staat zoals elke avond voor een volle zaal. Hij pakt een zakhorloge en zegt: “Dit horloge is van mijn overgrootvader. Als ik ermee heen en weer slinger zal de hele zaal onder hypnose zijn.” Hij slingert het horloge heen en weer en inderdaad gaat de hele zaal onder hypnose. Plotseling schiet het…

Image and video hosting by TinyPic

PECH MET DE SCOOTMOBIEL☻☻ 28 december☻☻ Staat een oud opaatje naast de snel weg met ze scootmobiel die pech heeft ,maar het eerst volgende benzine station is pas over 20km. Komt er ineens een BMW 745i naast hem staan zegt hij tegen hem “Als je wil kan ik je trekken tot het volgende benzine station als ik te hard ga moet…

ORANJE EN AAN DE BOOM☻ 19 december☻ wat is oranje hangt in de boom en zegt ik ben een appelsien? een mandarinneke met een dikke nek

Image and video hosting by TinyPic

PINDANOTEN AAN DE BAR☻ 19 december☻ Er zaten 2 pindanoten aan de bar. Zegt die ene noot tegen die andere: KRAK

MIJN OMA IS ALS EEN DAGBLAD☻ 12 december☻ “Mijn oma is net een dagblad,” zegt Peter tegen Hans. “Hoezo? Vertelt ze zoveel nieuwtjes?” “Dat niet, maar ze verschijnt dagelijks!

OP EEN FEESTJE BINNENKOMEN☻ 12 december☻ Een man komt op een feestje en vraagt of hij binnen mag komen. “Natuurlijk!”, zegt de gastvrouw. “Maar ik heb vuile voeten”, zegt de man. “Geeft niks,” antwoordt de gastvrouw, “je hebt toch schoenen aan?”

 

ZUIVER VANDAAG

PUUR VANDAAG

Image and video hosting by TinyPic

(ON) ZEKERHEDEN IN 2017☻ 4 januari☻ Terwijl ik naar mijn auto liep, keek ik om mij heen. Het was een kleine wereld. De mist zorgde ervoor dat ik niet ver kon zien en ik dacht bij mijzelf: ‘dit wordt een lastig autoritje naar huis’. Verder dacht ik niet na, stapte in mijn auto, startte de motor en reed weg. Bij thuiskomst realiseerde ik me pas wat ik had gedaan. Sterker nog: wat ik NIET had gedaan. Ik had geen seconde nagedacht, laat staan getwijfeld, of de weg waarover ik zou moeten rijden er nog zou liggen. Of de verkeerslichten nog zouden werken en of de strepen, die op de weg zijn en mij op de juiste rijbaan zouden houden, er nog wel zouden staan. Ik ging in het volste vertrouwen ‘gewoon’ op weg richting mijn huis. Ook in de overtuiging, dat mijn huis er nog zou staan. 2017 begint bijna. Ik zie er tegenop. Ik kan niet overzien wat er allemaal komt. Ja, twee dingen weet ik wel: er gaat iets leuks gebeuren (nog geheim), maar ook iets heel lastigs: een revalidatietraject van drie maanden wat start in januari. Verder overzie ik het niet. Het is te mistig om even terug te komen op het voorbeeld van mijn autorit. Ik stel mijzelf de vraag: ‘Waarom kan ik niet net zoals de autorit ‘gewoon’ gaan leven in 2017?’ Waar is mijn vertrouwen in en op God? Als er iets nóg zekerder is dan de autoweg, is het Gods Weg. God weet wie ik ben, wat ik kan en wat ik niet kan. Hij houdt mij vast in Zijn ‘Lijnen’ van mijn weg, met Zijn koorden van liefde. Waarom denk ik dan nu wél na? Waarom aarzel ik? Waarom wil ik nu op voorhand wél weten waar en hoe de weg er uitziet en wil ik nú al een lichtje als zekerheid en bevestiging? Ik zucht en fluister richting God. Heere, helpt U me alstublieft om op U te vertrouwen op mijn weg richting Uw Huis. Amen.(Bron: Puurvandaag)

Image and video hosting by TinyPic

PLUK DE DAG☻ 4 januari☻ Op de middelbare school kon ik niet kiezen… verpleegkundige worden? Docente Nederlands? Of secretaresse? Uiteindelijk koos ik voor het laatste. Tot 2009 heb ik dit werk altijd met heel veel plezier uitgevoerd. Daarnaast schreef ik van 1998 tot en met 2002 artikelen en columns voor een regionale krant. Ook schrijf ik sinds 2003 bijna maandelijks een artikel voor Eva, een christelijk lifestylemagazine voor vrouwen en heb ik inmiddels zo’n 25 boeken (romans en bijbelstudieboeken) vanuit het Engels vertaald. Alles bij elkaar was de werkweek al meer dan behoorlijk gevuld, maar steeds vaker en steeds meer gaf God me liefde voor vrouwen die Hij op mijn pad plaatste. Ik wilde er graag voor hen zijn, maar kwam in een enorme spagaat met vooral mijn baan op kantoor, die de meeste uren opsnoepte. In 2009 kwam het moment waarop ik die baan heb opgezegd en kon ik meer tijd en aandacht kon gaan aan een aantal vrouwen die voor een bepaalde periode behoefte hadden aan een open deur, een luisterend oor en/of gebed. Maar steeds groter werd het verlangen om ook via een roman iets door te mogen geven. Onder aanmoediging van mijn man en vele lieve mensen om mij heen, maar vooral door de Bron van Inspiratie zijn de romans Witter dan sneeuw en Lenteregen ontstaan, en ook heel recent de novelle De picknick. Op dit moment werk ik aan Hemeldauw, mijn derde roman. De uren waarin ik niet voor Selah op pad ben, of in mijn schrijfkamer van onze woning in het prachtige vestingstadje Woudrichem zit, probeer ik zo goed mogelijk te verdelen over ons gezin, familie, vrienden en onze kerkelijke gemeente. Marianne Grandia

VERJAARDAG/HUWELIJK
VERJAARDAG VIEREN☻ Image and video hosting by TinyPic BIJNA WEER JARIG☻ JARIGEN IN JANUARI/FEBRUARI 2017 7 januari☻ Bijna weer een jaartje ouder. Ik hoop nu eens een jaar vol geluk. Want al het andere ik heb het zo gehad. Altijd maar weer opnieuw tegenslagen. Ik kan het niet meer verdragen. Ik wil nu eens een jaartje zonder zorgen. En kunnen genieten van elke morgen. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Maar het is een wens wat ik wil erg graag. Ik hoef geen dure ka do,s ik wens alleen, Een zonnige dag en een jaar met een lach. verjaardag-smiley-bewegende-animatie-0036 Ik wens je een super toffe verjaardag en ga maar zonder dat je mag eens lekker uit en eet dan flink beschuit HUWELIJK☺ Image and video hosting by TinyPic DE VLAM VAN DE LIEFDE☻ 7 januari☻ Ik voelde een vlam diep van binnen. Jij raakt mij recht in mijn hart. En de liefde stroomde naar binnen. Door het vuur ging de liefde van start. We zijn steeds samen gebleven. Onze liefde sterk en intens. het vuur bleef in ons branden. De liefde van mens tot mens. Ons leven kent pieken en dalen. De golven voeren ons mee. Maar onze vlam blijft steeds branden. En de liefde wordt niet gedoofd door de zee. Vandaag zeggen we ja voor het leven. Met al onze dierbaren er bij. het teken heb ik je gegeven. Een ring voor jou en een ring voor mij./D.Dekker huwelijk-en-trouwerij-smiley-bewegende-animatie-0009 Voor altijd verbonden Het ja-woord gegeven Alles aanwezig Voor een lang en gelukkig leven
GEBOORTE/BETERSCHAP
GEBOORTE Image and video hosting by TinyPic EEN TRAANTJE☻ 7 januari☻ wegpinken bij het zien van een pas geboren kindje dat voor het eerst in je armen ligt je kan er niet omheen dat lieve kindje is van ons alleen Van Hees Annie baby-smiley-bewegende-animatie-0061 Het wonder is groot de baby is klein 't kwam uit moeders schoot geluk, waar geen woorden voor zijn BETERSCHAP Image and video hosting by TinyPic WAKKER WORDEN☻ 7 januari☺ Wakker worden Als ik s,morgens wakker wordt Is het mijn hoofdje dat razend klopt Ik zie weer strepen zwart en felle kleuren En ik weet het eerste half uur wat er staat te gebeuren Ben misselijk moet braken O god, en ik had vandaag nog zoveel taken Deze ellende heb ik al jaren cadeau gekregen Waarom ik en niet mijn andere familieleden Ik kan soms schelden foeteren Maar toch ik blijf doorploeteren Morgen komt er een nieuwe dag voorbij Eet een paar dagen sober Soms is het dan voor een paar weekjes over Heb ik geluk ben ik een paar weekjes vrij! MMH.Stevens. zieke-smiley-bewegende-animatie-0043 Bedankt…. voor wat je hebt gedaan en voor wat je bent!
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl