Wonen op mars? veel geluk mee

Op aarde wonen en overleven biedt een miljoenen malen grotere kans op een leefbaar bestaan dan een soortgelijke actie op Mars. Ga maar na.

 

Hier op aarde zijn alle omstandigheden voor biologisch leven eigenlijk perfect. Beter vinden we het elders nog niet. We verklooien er wel wat van in ons ongebreideld consumeren. Het eindresultaat ondanks alle vervuiling, ja, zelfs na een wereldwijde kernoorlog, is altijd nog miljoenen malen beter dan wat je op Mars te wachten staat.

 

Mars is doorgaans steenkoud, te vergelijken met de Zuidpool hier op aarde. Daar is het niet ontspannen en plezierig wonen, weten we van de jaarlijkse expedities. De luchtdruk op Mars is een fractie van die op aarde en er zit nauwelijks zuurstof in. Op de adembenemende top van de Mout Everest kun je al veel vrijer ademhalen.

In de Sahara, de Gobiwoestijn of op de hoogvlakten van de Andes is het zoveel simpeler om aan drinkwater te komen dan op Mars. Die planeet biedt trouwens geen enkele bescherming tegen de intense kosmische straling; bescherming waar we hier op aarde, met een dikke dampkring en andere stralingsbarrières als de magnetosfeer wél profijt van hebben.

 

De grond hier op aarde is overal vruchtbaar. Zorg voor wat regen, wat zonlicht, wat warmte en elke kale vlakte bloeit. Het barst overal van leven. Op Mars groeit niks. Mars is morsdood.

 

AFGELADEN

Kom je al die ongemakken nog afzonderlijk tegen, dan kun je er misschien een tijd lang tegen knokken. Op Mars heb je alles tegelijk en wat extra. Optimisten achter het idee van een verhuizing van de voltallige mensheid naar de planeet Mars denken heel simpel over die operatie.

 

Een beetje Mars terraformen (bombarderen met aardse kenmerken) is genoeg. De afgeladen ruimteschepen met mensen die hun toekomst zoeken op Mars kunnen snel daarna vertrekken. Elon Musk heeft er al een mooi opzetje voor gemaakt, maar zijn planning is nog niet helemaal op orde.

 

Rijst de vraag waarom al die mensen vanaf de comfortabele aarde – zelfs met vervuiling, oorlog en de gewone spelingen van de natuur – naar het barre, droge, koude, zuurstofarme Mars zouden willen vertrekken. Het avontuur lokt. Wat ze op Mars vrijwel zeker zullen vinden is een zeer voortijdige, onaangename dood. Er zijn wel leukere avontuurtjes te verzinnen.

 

Want wil je niet gebakken worden door de kosmische straling – zoiets als in een continu werkende magnetronoven gaan wonen – dan sterf je diep onder de grond wel van de kou. Of van uitputting wegens het voortdurend happen naar lucht en omgaan met onherstelbaar defecte apparaten die voor zuurstof hadden moeten zorgen.

 

Op Mars heerst, zeker bij een snelgroeiende bevolking tot miljarden mensen, langdurig een honderd procent hongersnood. Ja hoor, de terraforming lost die aanloopproblemen op. Natuurlijk. Van Mars even een planeet maken met aardse eigenschappen. Met rivieren, zeeën, bossen en mooie futuristische steden onder glazen koepels (die overigens geen greintje straling tegenhouden). Zo’n planeet is er al. We wonen er.

 

MOEITE

Tip: begint er ooit iemand over de grote voordelen van terraforming, vraag dan meteen waarom het hier op aarde nog zo’n moeite kost om de stijging van de temperatuur zelfs maar tot een graad of twee te beperken.

 

Dat is voor terraformers toch niet zo ingewikkeld? Enne, om te oefenen kunnen we natuurlijk een woestijn alvast een wat aangenamer plek om te wonen en te leven maken.

 

Het is zo simpel, dat we er nog altijd niet aan durfden beginnen. Een regio als de Sahara bewoonbaar en leefbaar maken voor honderden miljoenen mensen is beslist veel goedkoper dan zo’n zelfde stuk grond op Mars geschikt maken voor menselijke bewoning.

 

Waarom zouden we de moeite nemen om miljarden mensen over te plaatsen naar Mars? Zo urgent is die verhuizing nog niet. Veel plezier daar, op Mars. Ik blijf thuis. Bron;NHDagblad

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
E-CARDS

BEZOEK EVANGELISCHE BLOG: www.debronenleven.punt.nl

Image and video hosting by TinyPic

☻☻29 oktober☻☻

Image and video hosting by TinyPic

GEBEDEN

religie-en-geloof-bewegende-animatie-0155

GEBED WIE GELOOFT☻ 2 november☻ Er is een geweldige kracht in het gebed. Gebed verandert de meest onmogelijke situaties. Zo zijn alle dingen mogelijk voor wie gelooft! Het maakt niet uit wat uw nationaliteit, cultuur, ras en denominatie is, samen kunnen we tot God gaan en bidden.

Image and video hosting by TinyPic

NIEUWE DAG☻ 2 november☻ Dank U voor de nieuwe dag, Dat ik blij ben, leven mag. Wilt U deze morgen, Ook weer voor ons zorgen. Neem uit wat ik doe en zeg, Al het stoute toch weer weg. Spaar mij voor verdriet en pijn. Dank dat ik Uw kind mag zijn. Amen.

LEESBRON
KINDER/TIENER GEDICHT

teenager-clipart-1

TIENERGEDICHT☺☺

HOOGBEGAAFD☻

6 november♥

Hoogbegaafd gaat hij door het leven.

Zou hij wat vreugde beleven aan

vriendjes en op school?

Wie is er nu dan zijn idool?

Hij pubert al en is vast eigenwijs.

Qua intellect breng je hem niet van de

wijs.

Maar verder dan: begrijpt men hem

goed of toch eenzaam in zijn gemoed?

Ik vraag me af of hij het wel redt.

Om hém veel bezorgdheid wel ingezet.                   

Dakoyria

ff9468e416949929605a99fca35b5e34--vintage-photos

KINDERGEDICHT

OUDERLIJKE RUZIES☻

6 november☻

Rúzie was er stevig aan tafel geweest...

Dat men nou nooit eens daarvan geneest!

De vrouw was naar haar bed gevlucht.

Kon de man's harde woorden niet meer

hóren. Volledig overstuur heeft ze gevloekt

en gezucht, waaraan hij zich niet stoorde.

Híj liet haar maar, ze kalmeerde wel weer.

Vooralsnog ging ze vreselijk tekeer, maar

vormde geen gevaar.

De verontwaardiging bij haar kende zijn

weerga niet. Het was dan ook meer boosheid

dan verdriet.

En het kind? Het knalde de huisdeur achter

zich dicht. Ging naar buiten met een "niets-

aan-de-hand"-gezicht. Dit was dan de

zoveelste keer. Hield het dan óp nooit meer?

Partij trekken kon en wou het niet.

Ziek van spanning en verdriet begaf het zich

eenzaam naar school.

Daar waren de vriendjes, vergat je dit alles

en verschool je je achter de les.

Presteren ging redelijk goed, je deed er je best.

TEKSTEN

images

GEZONDHEID TEKST☻ 

29 oktober☻

Moe zijn is zooo een hoofd vol plannen, maar een lijf dat weigert welk plan dan ook uit te voeren.

images_(8)

OVERDENKING☺

29 oktober☻

God koopt ons niet alleen vrij van onze afhankelijkheid en schuld aan zonde, maar hij verzekert ons dat hij zal zorgen voor opvang voor degenen die in hem vertrouwen. Onze toekomst is aan hem gebonden en niet aan ons vermogen om te bieden en te beschermen wat we nodig hebben.

images_(7)

KORTE GEDACHTE**

29 oktober☻

God koopt ons niet alleen vrij van onze afhankelijkheid en schuld aan zonde, maar hij verzekert ons dat hij zal zorgen voor opvang voor degenen die in hem vertrouwen. Onze toekomst is aan hem gebonden en niet aan ons vermogen om te bieden en te beschermen wat we nodig hebben.

postimage

GEZEGDE☺

29 oktober☻

God koopt ons niet alleen vrij van onze afhankelijkheid en schuld aan zonde, maar hij verzekert ons dat hij zal zorgen voor opvang voor degenen die in hem vertrouwen. Onze toekomst is aan hem gebonden en niet aan ons vermogen om te bieden en te beschermen wat we nodig hebben.

images_(5)

LEVENSWIJSHEID**

29 oktober☻

Er komt bij ons geen druppel drank op tafel Het weekend staat voor de deur, maar wees voorzichtig met alcohol!

postimage

ZINNEN**

29 oktober

Je hebt een broek zie ik, dan heb je ook leren pijpen☻

f493346c64fc0f583df91af400dd5401--children-pictu

SPREEKWOORDEN**

29 oktober☻

Een ezel stoot zich in het (al)gemeen niet tweemaal aan dezelfde steen.

Het is erg dom om twee keer dezelfde fout te maken.

download_(13)

CITATEN**

28 oktober☻

Liefde is troost in droefheid, stilte in tumult, rust in onrust, hoop in wanhoop.

images_(6)

LEVENSMOTTO**

29 oktober☻

Wie vandaag leeft, heeft morgen een fijne herinnering/Volg je hart want dat klopt.

download_(12)

SPREUK**

29 oktober☻

'Geluk is niet afhankelijk van de dingen buiten ons, maar van de manier waarop we die dingen zien.'

download_(11)

QUOTE**

29 oktober☻

Ik denk dat dat voor mij een van de moeilijkste dingen is om te doen, grenzen stellen. Nee kunnen zeggen en eraan vasthouden, waarom ik den…

01a

BEMOEDIGING☻

29 oktober☻

Mijn hart is onrustig totdat het rust vindt in U

download_(9)

TEKST☻ 

29 oktober☻

Ik ben nu op een leeftijd dat mijn lichaam de volgende dag zachtjes in mijn oor fluistert: Dat moet je niet meer doen!

79334dfdc2df350049c04150e33a61b6

POEZIE

AARDIG NICHTJE☻

29 oktober☻

Aardig nichtje,

lief gezichtje,

ik mag een versje schrijven.

Dag lief mensje,

't wordt een wensje,

dat je altijd rein mag blijven.

Dan wordt je leven een zonneschijn

en zul je steeds gelukkig zijn.

Van je tante

Image and video hosting by TinyPic

POEZIE

ALS MET JE ZOU GEBEUREN☻

2 november☻

Als met je zou gebeuren

wat je wordt toegewenst

Dan wordt je vast en zeker

Een heel gelukkig mens

Maar mocht het je tegenzitten

En je niet zo goed gaan

Geef me dan een seintje

En ik......ik kom eraan

GEDICHTEN
download_(5) HET GEEFT ME KRACHT☻ 17 november☻ Hier zit ik Kijkend naar de vrije wereld Achter een raam. Ik zit op m´n stoel Ik doe m´n ogen dicht en ik luister naar de muziek Het neemt me mee, het geeft me kracht. Ik hoor alleen de muziek, het geeft me hoop, hoop op vrijheid. Dan houdt de muziek op, ik open m´n ogen Hier zit ik Kijkend naar de vrije wereld achter een raam. images_8 AFSCHEID KAN☻ 17 november☻ Afscheid kan heel zwaar zijn. Maar afscheid kan ook heel mooi zijn. Afscheid kan heel goed zijn. Maar afsheid kan ook heel eng zijn. Afscheid kan heel bijzonder zijn. Maar afscheid hoeft niet voor altijd. Afscheid te zijn! images_(2) IN IEDER MENS 17 november☻ Een woord, gedacht, gesproken, opgeschreven. Gaat in ieder mens, een eigen leven leven.P.vd Born download2 HET LEVEN IS GENIETEN☻ 17 november☻ Het leven is hard, het leven is zwaar. Het leven is het leuk, het leven is het raar. Het leven is leven, het leven is gaan. Toch blijft iedereen bestaan. Het leven is genieten, het leven is treuren. Het leven heeft zwart, maar ook meer kleuren. Het leven is mooi, het leven is fijn. Ik ben blij dat ik er mag zijn! T.Amber download_(3) OPENSTAAN VOOR GELUK☻ 17 november☻ Ik zal mijn hele leven voor geluk openstaan maar tot nu toe is t mij voorbij gegaan. Als t je niet mee zit en t lot anders beslist dan ken je alleen verdriet en t geluk niet eens mist. Want hoe kan je iets missen als je niet weet hoe t voelt en ik weet je doet je best en weet echt wel wat je bedoelt. Maar soms, heel soms is t iemand niet gegunt en ik heb me erbij neergelegd geen geluk voor mij, punt! Ik leef me leven en iedere gewone dag prijs ik mezelf in de hemel dat ik voor me kids leven mag. D.v Leeuwen 3b654d4c1c1aff166b3ea02397340db1--illustrations- KWETSBAAR ZIJN☻ 17 november☻ Een muur gemetseld, Ter bescherming, Om onkwetsbaar te zijn, Om alles aan te kunnen, Maar na steeds vaker tegen de muur aan te hebben gelopen, Heb ik geleerd dat kwetsbaar zijn niet eng is, En ben ik begonnen met de muur te slopen. K.Molendijk images DIERENLEED☻ 17 november☻ Weet je wat ik niet begrijpen kan, dat mensen dieren doden,voor vlees in de pan. maar mensen vinden het wel zielig, als een dier mishandeld word, sta je daar ook bij stil, met een stuk vlees op je bord? besef je wel, dat stuk vlees wat je eet, dat daar dieren voor hebben geleden, dat voor ze in de winkel liggen, stukje voor stukje zijn ontleden. Maar wel huilen als je huisdier dood gaat, maar wat denk je van die koe, paard, kallf,varken, kip, wat in de wei staat. hebben die beestjes dan geen recht om te leven? zij hebben toch ook een ziel, en liefde om te geven. sta daar maar eens bij stil, laat alle dieren leven, zoals de natuur dat wil. Een mens heeft het recht niet, om dieren van het leven te beroven, ooit komt daar wel een eind aan, dat blijf ik geloven. Kijk maar naar een giraf, walvis, en een olifant, ze zijn groot en sterk, eten gras, en groen van een plant. dieren eten is gewoon zielig en niet nodig, al dat leed wat de mens veroorzaakt, is gewoon na mijn mening overbodig. images_(9) MIJN DUITSE DOG☻ 17 november☻ mijn grote vriend een traan valt naar beneden jij was er die hem op ving jij gaf me dan een lik ik aaide je dan over je kop niemand kan mij begrijpen zo als jij voor me was door naar jou te kijken voelde ik me weer goed jij luisterde naar mijn verhaal tegen spreken kon je niet je bleef rustig zitten en luisterde dan naar mijn verdriet soms was je ook wel eens stout en je verloor ook je haar dat maakte mijniets uit jou liefde was onbetaalbaar ook al zeggen de mensen het is maar een hond je gaf mij veel geluk veel mensen trappen me nu op mijn hart en ze maken alles stuk/Ukkie
BELLE/YOUTH FOR CHRIST/SHOUT
YOUTH FOR CHRIST☻ download_2 SUNRISE 2017☻ 10 november☻ De voorbereiding voor Sonrise dit jaar vond ik als teamleider erg lastig. Veel ‘oude’ teamleden hadden besloten om dit jaar niet mee te doen waardoor het team in het begin uit vijf mensen bestond. Bijna iedereen die we vroegen had al andere plannen of was verhinderd. Ik heb af en toe best mezelf de vraag gesteld of we dit jaar wel konden draaien. Maar hoe dichter we bij de zomer kwamen hoe meer nieuwe teamleden zich spontaan aanmelden! Gaaf om te zien dat God toch voorziet als we zelf het even niet meer zien zitten! Mijn eerste leerpunt had ik dus al te pakken. Tijdens de Sonrise week was het bijzonder. God werkte krachtig en bijzonder. Jaren van investeren (zaaien) heeft zijn vruchten laten zien. Kleine groene sprietjes komen uit de grond! En daar mocht ik dit jaar getuige van zijn! En dat hebben we niet alleen als team gezien, maar dat zag iedereen die op het veld kwam. En sterker nog, samen hebben we hieraan aan gewerkt, in geïnvesteerd, door gebed, tijd, energie en alles wat er bij kan kijken. Samen als gemeente hebben we Gods liefde mogen uitdelen en ontvangen! postimage YOUTH FOR CHRIST☻ FLITSENDE START VAN HET NIEUWE SEIZOEN: OP MISSIE!☻ 10 november☻ Op zaterdag 30 september mochten we 300 mensen met hart voor jongeren ontvangen in de wijk Zuilen. Doel: samen ervaren en leren wat missionair jongerenwerk inhoudt. Wat een mooie dag hebben we gehad. Hopelijk gaf deze dag jou de inspiratie die je nodig hebt om handen en voeten te geven aan onze missie: jongeren in aanraking brengen met de onvoorwaardelijke liefde van God! Heb je het gemist? Lees hieronder kort hoe het was! We begonnen de dag met een korte viering in de plaatselijke kerk. De opening van directeur Bram Rebergen werd verstoord door twee voetballende jongeren die ons duidelijk maakten dat we hen toch vooral buiten de kerkmuren zouden tegenkomen! De rest van dag vond dan ook vooral ‘buiten in de wijk’ plaats. Het lokale Grootmeesterplein was omgebouwd tot een ‘min-festival-terrein’ waar lekker werd gegeten, twee grote ‘jongerenbussen’ stonden en waar diverse trainingen werden gegeven. We hopen dat alle aanwezigen hebben genoten van het Op Missie event. We bidden dat iedereen inspiratie heeft opgedaan om zich ook het komende seizoen weer met hart en ziel in te zetten voor jongeren in de kerk of in de wijk. download (7) HUISVANBELLE☻ HOE GA JE OM MET SOCIAl MEDIA? 10 november☻ Wat is het eerste dat jij doet als je wakker wordt? Als mijn wekker afgaat, begin ik meestal met het checken van Facebook en Instagram. Ook de rest van de dag scrol ik regelmatig door social media. Dit zou een leuke afleiding moeten, maar wat als je ontdekt dat je van social media juist minder vrolijk wordt? The perfect picture☻ Misschien herken je het gevoel dat je na een bezoekje aan Facebook of Instagram juist onzeker wordt. Vaak zie je alleen maar hele blije mensen die hele leuke dingen aan het doen zijn, terwijl jij gewoon op je slaapkamer Netflix zit te kijken (wat trouwens ook heel leuk is). Maar zelf krijg ik hierdoor weleens het idee dat het leven van anderen veel spectaculairder en leuker is. Ik ga niet elke week naar een feestje en vind het vaak juist wel fijn om een avondje thuis te blijven. Als je dan gezellige foto’s van de leukste feestje voorbij ziet komen, is dat misschien niet zo leuk. Als we de social media moeten geloven, heeft iedereen een heel perfect leventje met allemaal leuke dingen. Een tijdje terug hebben we daarom de hashtag #notsoperfect in het leven geroepen. In juli posten we elke dag een eerlijke foto, quote of verhaal op social media, dat niet perfect hoefde te zijn. Door eerlijk te zijn tegenover elkaar, ook op social media, wordt het leven een stuk leuker. artikel-annesara-huisvanbelle ONTDEKKEN WIE JEZELF BENT-HOE DOE JE DAT? 10 november☻ Omschrijven wie ik ben is niet zo lastig. Op school ben ik degene die liever de kat uit de boom kijkt en niet zo luidruchtig is. Ik ben introvert en gewoon….stil? Stil, onzichtbaar en mensen vinden het eerder bijzonder dan normaal als ik een keer wat meer praat. Dat is wie ik ben. Althans, dat dácht ik. En ik ben ook zo, maar lang niet altijd, en daar kwam ik laatst achter. Ik was meer als mezelf☻ Ik had een weekend met mijn tienergroep en dat was heel tof. Na zo’n weekend ging ik eens nadenken. Ik kwam erachter dat ik daar eigenlijk helemaal niet zo ben zoals de omschrijving hierboven. Alhoewel, dat voorzichtige blijf ik altijd wel houden maar het was anders. Ik had niet het gevoel dat ik moest letten op wat ik zei of wat ik deed. Ik was zoals ik ben bij mijn beste vriendin, enthousiast, grappig, meer zoals mezelf. De beschrijving die ik als eerste gaf van mezelf, zo zag ik mezelf altijd maar ik ben erachter gekomen dat als ik me ergens op mijn gemak voel, ik nog meer mezelf kan zijn. Op de een of andere manier, toen ik hier over na ging denken vond ik het eng. Ik was bang dat mensen die andere kant van mij raar zouden vinden omdat ik vaak veel stiller ben. Maar ik ben erachter gekomen dat ik mezelf niet voor de gek moet houden. Het is goed om erachter te komen wie je echt bent, en dit deel hoort er bij. Ik ben blij dat ik een plek heb waar ik zo kan zijn en me niet hoef in te houden. Ik ben happy dat ik een ander deel van mezelf heb ontdekt waar ik trots op mag zijn. www.huisvanbelle.nl SHOUTBOX
VERHAAL
VERHALEN Image and video hosting by TinyPic MOEITEN EN VERDRIET☻ 21 oktober☻ Een man vindt een cocon van een vlinder en neemt deze mee naar zijn huis. Op een dag verschijnt er een kleine opening in de cocon. De man kijkt een paar uur toe hoe de vlinder worstelt om zich door de kleine opening naar buiten te werken. Het lijkt erop dat het proces niet langer meer vooruit gaat. Het ziet er naar uit dat de vlinder zover gekomen is als hij kan en niet meer verder komt. Dus besluit de man de vlinder te helpen. Hij neemt een schaar en knipt de rest van de cocon open. De vlinder kan zich nu vrij eenvoudig losmaken. Maar de vlinder heeft een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De man verwacht dat de vlinder elk moment zijn vleugels zal uitslaan en het lichaam daarmee ondersteunt. Maar dat gebeurt niet. De vlinder besteedt de rest van zijn leven aan rondkruipen met een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De vlinder is nooit in staat te vliegen. Wat de man in al zijn goedheid niet begreep was dat de krappe cocon en de worsteling die nodig was om door de opening te kruipen, de manier was om de lichaamsvloeistof van de vlinder in de vleugels te pompen zodat de vlinder klaar zou zijn te vliegen als het de vrijheid had bereikt uit de cocon. Soms zijn worstelingen exact wat we nodig hebben in het leven. Als we onszelf toe zouden staan zonder obstakels door het leven te gaan, zouden we invalide zijn. We zouden nooit zo sterk worden als wat we kunnen zijn. We zouden nooit kunnen vliegen. kind-bewegende-animatie-0146 UITSPRAKEN VAN KINDEREN☻ 21 oktober☻ Zelfs en kind begreep, dat spreken met God waardevoller is dan puur menselijk gepraat. “Vertel me iets over Jezus, in wie je zegt te geloven”, vroeg een man aan een jong kind. De jongen antwoordde eenvoudig: “Ik ben te klein om iets groots over Hem te zeggen”. Zoals een kind bidt Veel volwassenen weten niet hoe ze moeten bidden, de volgende uitspraak kan verhelderen werken. Op vijfjarige leeftijd woonde een jongen een gebedsbijeenkomt bij. Er werd onder andere gebeden voor de armen. De ouderen baden of God het werk voor de armen wilde zegenen en of Hij hulp wilde bieden. Op een gegeven moment zei het jongetje: ‘Vader, waarom valt u God lastig met gebeden over de armen? Stop je hand in je portemonnee en geef geld aan ze!’. Een goede daad is een prachtig gebed!
TERWILLE

TERWILLE

Image and video hosting by TinyPic BUURVROUW EN HULPVERLENER☻ 2 november☻ Vanuit de prostitutie stap je niet zomaar weer het gewone leven in”, vertelt Wendy. Wendy is hulpverlener bij Terwille en woont met haar gezin naast een beschermde woonplek voor vrouwen die de prostitutie achter zich hebben gelaten. “Ik ben in de eerste plaats een buurvrouw”, zegt Wendy. “Maar wel een buurvrouw met wat extra kennis.” Wendy’s eigen woning zit aan een ‘leerhuis’ van Terwille vast. Het leerhuis bestaat uit vier zelfstandige woon-units. Aan de overkant van de straat is een soortgelijk pand met zes woonplekken. Deze woonplekken in Drenthe vormen een laatste schakel in het uitstaptraject dat Terwille heeft voor vrouwen die hun werk in de seksbranche willen loslaten. Wendy vertelt: “De huizen zijn gericht op zelfstandig wonen, maar ook op nabijheid. Ik wil de vrouwen niet betuttelen en ze heel gewoon benaderen, zoals ik ook met andere buren zou doen. Maar vanwege mijn beroep als hulpverlener ben ik natuurlijk wel een buurvrouw met extra kennis.” In het huis fungeert Wendy als zorgcoördinator en ondersteunt ze de vrouwen waar dat nodig is.

SVOW

SVOW/SAMEN VEILIG OUDER WORDEN☻

Image and video hosting by TinyPic

OUDEREN VAAK SLACHTOFFER VAN FINANCIEEL MISBRUIK☻

29 oktober☻

Vaak zijn ouderen, maar ook andere mensen die zorg nodig hebben, afhankelijk van anderen voor ondersteuning op tal van gebieden. Het is daarom cruciaal dat deze kwetsbare groepen hun hulp kunnen vertrouwen en dat hun geld en spullen bij hen in veilige handen zijn. Helaas is dat niet altijd het geval. Ieder jaar worden naar schatting 30.000 ouderen slachtoffer van diefstal en financiële misleiding. In 85% van de gevallen is het iemand uit de directe vertrouwensomgeving die verantwoordelijk is voor dit misbruik.

De Stichting SVOW streeft ernaar dit terug te dringen en te helpen om het gevoel van gekrenkt vertrouwen te herstellen. Stichting SVOW biedt een breed pallet aan oplossingen op gebied van voorkomen en stoppen van financieel misbruik zoals voorlichting, mediation en nazorg.

Bij ABN AMRO werken 14 speciaal opgeleide Seniorencoaches door het hele land. Zij komen bij de klant thuis op bezoek of helpen via de telefoon, webcam en e-mail. De Seniorencoach helpt met de dagelijkse bankzaken, waarvoor de klant normaal een afspraak op het kantoor zou maken. De Seniorencoaches van ABN AMRO zijn getraind in het herkennen van signalen die kunnen wijzen op mogelijk financieel misbruik.

Door samen te werken brengen SVOW en ABN AMRO hun kennis en ervaring direct bij elkaar om deze fraudes te voorkomen en te stoppen.

. www.svow.nl

PUUR VANDAAG/EVA

Image and video hosting by TinyPic

KLEIN BLOND ENGELTJE☻ 10 november☻ Een jaar geleden bestond ons gezin uit vijf personen. Er liep hier ook nog een klein meisje rond met lang blond haar tot haar billen en grote blauwe ogen. Ze was als crisis-pleegkind in ons gezin geplaatst. Wanneer we op zondag naar de kerk gingen wilde ze graag een ‘halve staart’, waarbij ik alleen de voorkant in een staart deed en de staart met de rest van het haar als golven over haar rug viel. Veel mensen vonden dan dat ze eruit zag als een klein blond engeltje. Maar dit kleine blonde engeltje bleek zwaar getraumatiseerd te zijn en na vier maanden werd ze overgeplaatst naar een ander pleeggezin. Het ontbrak ons aan kennis en ervaring om haar goed te begeleiden. Het heeft mij erg veel verdriet gedaan, te moeten toegeven dat alles anders is gelopen dan ik had gehoopt. Ik had dit kleine blonde engeltje zó graag willen helpen. Ik ben ontzettend dankbaar te weten dat ze nu in bij pleegouders woont die de kennis en ervaring wel hebben om voor haar te zorgen.

PUURVANDAAG

Image and video hosting by TinyPic

WAT WIL JE LATER WORDEN☻ 29 oktober☻ Vaak zie je ze dan wegdromen, of ze beginnen juist te stralen en ze glinsteren van alle dromen die ze direct voor zich zien; ik word profvoetballer, brandweerman,dokter of superheld.” En de meisjes die volgen met; ik word juf,moeder of prinses.” Mijn dochter zag het even anders; ik wil zo blijven” was wat ze zei. En ik dacht; zouden we die vraag, die eenvoudige vraag niet moeten veranderen in “Wie wil je later zijn?” of “Hoe wil je later worden?” iets in die trant, zodat het niet lijkt alsof we ons kind een druk op leggen, dat hij of zij iets moeten worden? Wie was ik nu nog? Als ik niet meer kon laten zien wat ik kon, wat ik in me had? Als ik alleen maar thuis was? Wie was ik zonder dat wat ik deed? Gevoelsmatig verloor ik mijn identiteit. Alles waar ik zo hard voor werkte viel weg. De vraag was niet meer; wat wil je later worden?” De vraag werd; wie ben je nou werkelijk, met lege handen?” wie ben je wanneer je maskers afvallen, wie ben je als je alles loslaat en iedereen naar je kijkt. “Wie wil je zijn? Mijn maskers vielen af, ik werd kwetsbaar en moest alles wat vertrouwd was loslaten. Ik stond op nul.

 

 

HERFST SEIZOEN

HERFST☻

index123WAAROM WE VEEL VAKER HERFSTWANDELINGEN MOETEN MAKEN☻ 17 november☻ De warme kleuren van de bladeren, de frisse maar aangename temperaturen en de typerende herfstgeur: er zijn genoeg redenen op te noemen waarom herfstwandelingen fantastisch zijn. Heb je wat uurtjes vrij? Twijfel niet en ga eropuit. Niet alleen omdat de natuur op z’n mooist is in de herfst, maar ook omdat je conditie en algehele gezondheid er baat bij hebben. Dit adviseert sportdiëtiste Stephanie aan Het Laatste Nieuws, vooral voor mensen met een zittend beroep. Als je geen fan bent van de sportschool en niet aan teamsport doet, is wandelen een goede manier om je conditie op peil te houden. Terwijl het misschien minder intensief voelt dan een uur fanatiek fitnessen, is het minstens zo goed voor je lijf. “Wandelen is een van de beste vormen van beweging, met Nordic Walking op nummer één,” aldus de sportdiëtiste tegenover de Belgische nieuwssite. Bij Nordic Walking gebruik je twee wandelstokken die ervoor zorgen dat er meer spiergroepen worden geactiveerd. Wandel je zonder de stokken en loop je met een tempo van zes kilometer per uur, dan verbrand je ongeveer vijf calorieën per kilogram lichaamsgewicht. En achteraf mag je jezelf best belonen met een drankje of een snack. “De positieve effecten van een urenlange wandeling verdwijnen echt niet omdat je een biertje drinkt of een ijsje eet,” stelt Stephanie. “Het hoort erbij om zo’n tocht af te sluiten met een beloning.”

Image and video hosting by TinyPicEEN GEZONDE HERFST☻ 6 november☻ Is voor jou de knusse herfst het summum van geluk? Of word je gek van die geur van natte jassen, beslagen ramen en de zoveelste verkoudheid? Nu we het toch over die loopneuzen hebben, wat moet je doen om geen last te hebben van al die herfstige ongein? Deze tips helpen je gezond de herfst door zonder vervelende naarjaarsklachten. Ken je dat gevoel van staren in een kampvuurtje? En dat dan de echte gesprekken op gang komen? Dat is bewezen goed voor je! Overdag racen, praten en plannen we. Het houdt je brein alert en scherp. Maar ’s ahevonds, tijdens het staren in een vuurtje, worden de gesprekken reflecterend en warm. Je krijgt meer afstand en ontspant. En dat is goed voor je brein en je lichaam omdat je stressniveau daalt. Maar in plaats van ontspannen bij een kampvuur, houden we vaak ons tempo hoog met afspraken, sport, tablets, social media en tv. Maar zet die deze herfst eens uit voordat je gaat slapen. En praat met elkaar. Het liefst starend in de vlammen van de houtkachel.

Image and video hosting by TinyPic

HUISARTS ZIET TOENAME DEPRESSIE IN HERFST EN WINTER☻ 29 oktober☻ Negen op de tien huisartsen in Nederland geven aan dat tijdens de herfst en winter meer mensen met depressieve klachten zich melden in de praktijk. Dat blijkt uit onderzoek van DocPanel en Servier. Met het ingaan van de wintertijd breekt er een periode aan van donkere dagen. Volgens 89 procent van de ondervraagde huisartsen is een afname van de hoeveelheid daglicht een belangrijke oorzaak voor de toestroom van patiënten. Biologische klok 90 procent van de huisartsen is van mening dat een ontregeling van de biologische klok een rol speelt bij het optreden van depressie. Ruim driekwart van de huisartsen is van mening dat het herstellen van het bioritme dan ook kan helpen bij de behandeling van de klachten.

 

FINANCIEN

NIBUD

index567EEN GEZAMENLIJKE E-MAIL☻ 17 november☻ De administratie, zoals contracten, facturen en correspondentie van gezamenlijke uitgaven kunt u bijvoorbeeld koppelen aan een gezamenlijk e-mailadres. Het kost even wat werk om gegevens en e-mailadressen om te zetten, maar op deze manier houdt u beiden het overzicht. Maak mapjes aan in de mail-omgeving per organisatie zoals de energiemaatschappij, het telefoonabonnement of de ziektekostenverzekering.

Image and video hosting by TinyPic

ADMINISTRATIE☻ WAT IS GEZAMENLIJK WAT IS PERSOONLIJK☻ 6 november☻ Gezamenlijk of persoonlijk? Gaat u samenwonen? Dan is het belangrijk dat u samen bespreekt hoe de kosten worden verdeeld en wie wat betaalt. Samenwonen betekent gezamenlijke uitgaven. Welke contracten wilt u samen afsluiten en welke zijn persoonlijk? Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke ziektekostenverzekering of een individueel telefoonabonnement. Sommige inkomsten en uitgaven en verplichtingen zijn altijd individueel zoals een loonstrookje, uw DigiD of de inbox van mijnoverheid.nl. Bespreek samen wat u met elkaar wilt delen en waar u beiden toegang tot wilt hebben.

Image and video hosting by TinyPic

EEN GEZAMENLIJKE ADMINISTRATIE☻ 29 oktober☻ EEN EN/OF REKENING☻ Voor de gezamenlijke kosten opent u een gezamenlijke bankrekening. Van deze rekening betaalt u bijvoorbeeld de vaste lasten en huishoudelijke uitgaven zoals de hypotheek, verzekeringen en boodschappen. Laat zoveel mogelijk vaste lasten via een automatische incasso afschrijven: zo voorkomt u dat u een rekening over het hoofd ziet. U kunt ook een gezamenlijke spaarrekening openen voor de vervanging van noodzakelijke uitgaven, zoals de (af)wasmachine. Een manier om overzicht te houden is het gebruik van twee en/of rekeningen: één voor de vaste lasten (zonder pinpas) en één voor de huishoudelijke uitgaven met ieder een eigen pinpas. Meerdere bankrekeningen brengen wel extra kosten met zich mee. Als u beiden de app voor mobiel bankieren heeft geïnstalleerd, houdt u allebei zicht op de gezamenlijke bankrekening en uitgaven Zo niet, zorg dan dat u beiden de inlogcodes kent voor online bankieren

ww.nibud.nl

BLADEN
MARGRIET index1234 MIJN KINDEREN WILLEN ZO GRAAG EEN HOND, MAAR WAT KOST EEN HUISDIER☻ 17 november☻ Joyce (43): ‘Mijn kinderen willen zo graag een hond, maar ik wil er eerst goed over nadenken. Wat kost een huisdier eigenlijk?’ Annemarie van Gaal: “Goed dat je er vooraf over nadenkt: de aanschaf van een rashond kost tussen de € 400 en € 1.000. Een hond uit een asiel rond de € 120. Maar dan ben je er nog niet. De aanschaf van een hondenmand, halsband, riem, etensbak en speeltjes kun je zo duur maken als je zelf wilt. Reken in elk geval op een bedrag tussen de € 200 en € 400. Kosten voor chippen, steriliseren en vaccinaties verschillen per regio en per gewicht van de hond, maar komen totaal op zo’n € 750. Hoeveel een hond eet is afhankelijk van de grootte van de hond, maar gemiddeld € 2 per kilo voer en dat is zo’n € 50 per maand. Als je voor een puppy kiest, is een puppycursus geen overbodige luxe. De kosten daarvoor bedragen algauw € 75 per week. Tel daar de hondenbelasting en ziekteverzekering bij op, dan ben je het eerste jaar minimaal € 2.000 kwijt aan het nieuwe gezinslid.” MARGRIET Image and video hosting by TinyPic VLEKKEN EN KRINGEN OP JE MATRAS: ZO KRIJG JE ZE SCHOON☻ 6 november☻ Een matras gaat heel lang mee, maar soms ontstaan er vlekken en bruine kringen waardoor het lijkt alsof het matras wel weg kan. Een paar trucs om je matras weer schoon en fris te krijgen. s Nachts houd je lichaam zichzelf op de juiste temperatuur door te zweten. De warmte die je niet nodig hebt, wordt via het transpiratievocht afgevoerd. Het meeste wordt opgevangen door je hoofdkussen, beddengoed, moltons en dekmatras, als je die hebt. In sommige gevallen kan het toch gebeuren dat het vocht op je matras komt. Zodra het opdroogt, ontstaan er kringen. Zorg dat je je matras regelmatig lucht (zet bijvoorbeeld de ramen in de slaapkamer open, haal het beddengoed eraf en zet de matras op zijn kant, als dat lukt), zodat het vocht kan verdampen. Zo maak je het voor huisstofmijt en schimmels minder aantrekkelijk om jouw matras als leefomgeving te gebruiken. de Consumentenbond heeft een heleboel tips over het gebruik en onderhoud van bedden en matrassen. Zij adviseren vlekken te verwijderen met een harde borstel (kijk even op het label van je matras of dit kan) of een vlekkenmiddel te gebruiken dat geschikt is voor meubels en matrassen. Extra tip: als je in de toekomst een nieuw matras nodig hebt, ga dan voor een matras met een tijk die je in de wasmachine mag wassen. VIVA Image and video hosting by TinyPic WAAROM JE JE TELEFOON VAKER BUITEN HANDBEREIK MOET LEGGEN☻ 29 oktober☻ Kun jij nog zonder je telefoon? Waarschijnlijk ga je de deur niet uit zonder en ligt-ie altijd binnen handbereik. Gewoon, voor het geval dat iemand je nodig heeft. Stel je nou eens voor dat er iets heel ergs gebeurt? Een team van de University of Texas deed onderzoek onder 520 smartphonegebruikers die hun telefoon op stil moesten zetten. Het eerste deel van de groep mocht hun telefoon in hun zak laten zitten, het andere deel legde hun telefoon in een andere kamer. Wat bleek? Alleen je geluid uitzetten zou niet werken; je zou hem volledig uit je gezichtsveld (of uit je broekzak) moeten verwijderen. “Hoe zichtbaarder je telefoon, hoe meer je cognitieve eigenschappen afnemen”, stelt onderzoeker Adrian Ward van de University of Texas. “Onbewust denk je continu aan je telefoon, waardoor je je niet volledig op andere dingen kunt focussen. En dat vraagt veel van je cognitieve kracht.” Ook je concentratie zou eronder lijden wanneer je telefoon binnen handbereik ligt.
GEZONDHEID/WELZIJN
GEZONDHEID OUDERDOMSSTAAR☻ 17 november☻ Merk je dat je de laatste tijd waziger bent gaan zien? Dan heb je mogelijk last van ouderdomsstaar: een vertroebeling van de ooglens, die zelfs al rond je veertigste kan optreden. Dit zijn de symptomen. Ouderdomsstaar is een ‘normaal’ verouderingsproces. Bij het ouder worden, wordt de lens in beide ogen heel langzaam minder helder. Dit komt doordat eiwitten in de ooglens gaan klonteren. Hierdoor wordt de lens troebel en ga je waziger zien. Een veelvoorkomende oudersdomsziekte als diabetes kan de vertroebeling versnellen. Ouderdomsstaar komt veel voor. Rond ons 85ste hebben we bijna allemaal staar. Maar wat veel mensen niet weten, is dat de eerste vertroebeling al rond het 55ste levensjaar kan optreden. Zo’n drie procent van de mensen tussen 55 en 65 jaar heeft ouderdomsstaar. Sommige mensen merken zelfs al rond hun veertigste dat hun zicht vermindert. Staar wordt nooit minder; je gezichtsvermogen gaat hoe dan ook achteruit. Hoe snel of langzaam dit gaat, verschilt wel per persoon. Bij de een kan de ooglens in een paar maanden tijd snel vertroebelen, bij de ander kan er jaren overheen gaan voordat het verslechterde zicht echt onpraktisch of gevaarlijk wordt (bijvoorbeeld met autorijden).(Bron:Margriet) Image and video hosting by TinyPic OREN SCHOONMAKEN:DIT IS DE BESTE MANIER☻ 6 november☻ Het is geelbruin, plakkerig en als we het zien, willen we er zo snel mogelijk vanaf: oorsmeer. Maar hoe kun je dit het beste verwijderen? Belangrijk advies: een wattenstaafje verdient niet de voorkeur. Hoe onappetijtelijk het er ook uitziet, oorsmeer beschermt onze oren tegen heel wat narigheid. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat stof en ander vuil wordt opgevangen en weer netjes wordt afgevoerd. Ook beschermt het de dunne, kwetsbare huid van je gehoorgang tegen uitdroging en vocht, bijvoorbeeld als je in het zwembad ligt. Je hoeft ook niet bang te zijn dat oorsmeer zich ophoopt, want gezonde oren reinigen zichzelf. Je kunt het vergelijken met een gletsjer: nieuwe huid wordt langzaam vanaf het trommelvlies naar buiten gevoerd en neemt zo het ‘oude’ oorsmeer (dat intussen is ingedroogd en korrelig is geworden) mee naar buiten. Ons kaakgewricht helpt daarbij ook een handje: door te kauwen, gapen en praten wordt het oorsmeer verder richting uitgang ‘gemasseerd’.(broN;margriet) Image and video hosting by TinyPic FILTERSIGARETTEN NOG KANKERVERWEKKENDER DAN GEDACHT☻ 29 oktober☻ Die filters in sigaretten werken dus ook niet. Met de zogenoemde sjoemelsigaret krijg je twee tot drie keer zoveel kankerverwekkende stoffen binnen dan volgens de Europese regels zou mogen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het RIVM en de universiteit van Maastricht. Ze ontwikkelden een nieuwe, nauwkeurigere meetmethode die aantoont dat rokers van filtersigaretten veel meer teer, nicotine en koolmonoxide binnenkrijgen dan de huidige meetmethode laat zien. Filtersigaretten worden ook wel sjoemelsigaretten genoemd. De gaatjes in de filters zouden de kankerverwekkende stofjes deels ‘filteren’, aldus de tabaksindustrie. Maar omdat je als roker die gaatjes met je mond of vingers dichtknijpt, krijgt je alsnog de schadelijke stoffen binnen. Méér dan volgens Europese regels zou mogen. De bestaande meetmethode houdt daar geen rekening mee. Helaas voor de tabaksindustrie, de nieuwe wel. Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) wil de filtersigaret nu zo snel mogelijk van de markt af. Hij heeft eurocommissaris Andriukaitis van Gezondheid geschreven dat Europa de nieuwe meetmethode met spoed moet invoeren, zodat kan worden gemeten hoe schadelijk sigaretten werkelijk zijn. ‘Ik denk dat iedereen wel weet dat roken dodelijk is, maar mensen moeten in ieder geval ook weten wat ze echt binnenkrijgen. Het lijkt erop dat de huidige gemeten waarden een flinke onderschatting zijn van wat mensen werkelijk binnenkrijgen. Daar moeten we zo snel mogelijk van af’, aldus Van Rijn in een persbericht.
VRIJWILLIGERS NIEUWS

VRIJWILLIGERSNIEUWS

kinderen_0SYMPATHIE MAAR KROEGBAAN IS LEUKER EN VERDIENT BETER☻ 17 november☻ Na je opleiding werken in een bejaardenhuis of bij de politie. Het kabinet trekt de komende jaren 250 miljoen euro uit voor een maatschappelijke diensttijd. Jongeren staan nog massaal niet te springen en ook deskundigen zijn kritisch: "Ik zie niet in wat de jeugd hier aan heeft."De 16-jarige Tim Albers zit op het gymnasium en verdient als fietskoerier flink wat bij per maand. Hij kent het plan van de maatschappelijke dienstplicht: "We hebben het er op school al uitvoerig over gehad. Het plan voor een maatschappelijke diensttijd komt uit de koker van het CDA. Tijdens de verkiezingscampagne maakte die partij zich hard voor herinvoering van een dienstplicht voor jongeren bij defensie, politie of in de zorg. Volgens CDA-leider Sybrand Buma is dit goed voor de discipline. De andere partijen van het kabinet wilden uiteindelijk niet dat de maatregel verplicht wordt. De vrijwillige dienst duurt maximaal zes maanden. Jongeren krijgen een 'diplomacertificaat' en een vergoeding. Het CDA was van plan om de jongeren 70 procent van het minimumloon te betalen, zo'n 700 euro bruto per maand dus. Als dat de vergoeding wordt, kunnen komende vier jaar maximaal 40.000 jongeren een maatschappelijke diensttijd vervullen.

Image and video hosting by TinyPic

VOORRANG BIJ SOLLICITATIE MOET JONGEREN AANZETTEN TOT 6 november☻ Het kabinet Rutte III belooft jongeren voorrang op een baan bij de overheid. Daar staat dan wel tegenover dat ze zich daarvoor een tijd vrijwillig hebben ingezet voor de samenleving. Een maatschappelijke dienst dus, maar geen dienstplícht. Dat laatste is wel wat CDA en ChristenUnie voor ogen hadden, maar zo ver komt het niet. Jongeren die zo’n maatschappelijke diensttijd hebben doorlopen, krijgen daarvoor een certificaat waarmee ze vooraan in de rij komen te staan wanneer ze op een overheidsbaan solliciteren. De formerende partijen zijn in onderhandeling met het bedrijfsleven om te kijken of dat certificaat ook daar voor voorrang kan zorgen. Zo kunnen jongeren de krapte op de arbeidsmarkt straks omzeilen door vrijwilligerswerk te doen in de zorg, met vluchtelingen of in wijkcentra, om maar enkele voorbeelden te noemen. De nadruk ligt hierbij op vrijwillig. Een voorwaarde voor het verkrijgen van zo’n vooorrangscertificaat, is dat het verrichte werk onbetaald blijft. Rutte III wil daarmee voorkomen dat betaald personeel wordt verdrongen.

Image and video hosting by TinyPic(EX)GEDETINEERDEN DOEN VRIJWILLIGERSWERK OP SPORTCLUB☻ 29 oktober☻ Na een gevangenisstraf terugkeren in de maatschappij is geen eenvoudige opgave. (Ex-) gedetineerden hebben voor een soepele re-integratie baat bij werk, betaald of vrijwillig. Via verschillende projecten worden ze geholpen bij hun eerste stappen terug op de arbeidsmarkt. Sinds drie jaar is er een speciaal traject dat loopt via sportverenigingen. Het blijft een delicate kwestie die maatwerk vereist, maar aan beide kanten is er enthousiasme. Werk via Sport’ neemt steeds grotere vormen aan. Bij de deelnemende penitentiaire inrichtingen zijn inmiddels coördinatoren aangesteld die kandidaten wijzen op het project en een rol kunnen spelen in de screening. Aan gemotiveerde gedetineerden geen gebrek. “Deze mensen gaan met alle liefde aan de slag. Van andere deelnemers weten ze dat een sportclub kan voelen als een warme deken. Ze voelen zich uiteindelijk ergens thuis. De mensen die uiteindelijk zijn doorgestroomd naar betaald werk, blijven vaak uit loyaliteit actief voor de club.”

MEDEDELINGEN

SCHOOL KERSTVAKANTIE☻

Image and video hosting by TinyPic

Kerstvakantie 2017 Alle regio's☻23-12-2017☻☻ 07-01-2018

Image and video hosting by TinyPic

MID WINTER WANDELING IN HOLTEN Jaarlijks terugkerende midwinter wandeling. Wandelen door de bossen over de Holterberg. Onderweg staan midwinterhoornblazers een deuntje te blazen. Halverwege de tocht krijgt u een kopje koffie/thee aangeboden. Na afloop staat de glühwein voor u klaar. De afstanden zijn 8 km of 12 km. De opbrengst gaat naar een goed doel. Kinderen lopen gratis mee. Komt u ook? Dinsdag 26 december 2016. Dit is op tweede kerstdag. Tussen 10:00 en 13:00 uur kan men starten/Meermanskamp (vv.Holten) Valkenweg 4/ 7451 HN Holten 

Image and video hosting by TinyPic

KERSTMARKT GEMEENTE GROT/De grootste en oudste ondergrondse Kerstmarkt van Europa vindt weer voor de 32ste keer plaats in de Gemeentegrot aan de voet van de Cauberg in Valkenburg. U zult verrast zijn door de mooie settings en decors die harmonisch overgaan in stands met mooie kerst- en cadeauartikelen. De ruime, lange gangen die deze Gemeentegrot typeren, nodigen u uit voor een urenlang verblijf in een muzikale en met uitstekende voorzieningen uitgeruste kerstgrot. Vrijdag 17 november t/m vrijdag 23 december 2017 Maandag – Donderdag 10:00 - 20:00 Uur Vrijdag – Zaterdag 10:00 - 21:00 Uur Zondag 10:00 - 20:00 Uur Woensdag 23 december 11:00 - 18:00 Uur/Gemeentegrot Cauberg 4 6301 BT Valkenburg

Image and video hosting by TinyPic

MARGRIET WINTER FAIR IN DEN BOSCH☻ De feestdagen beginnen al in november. Margriet Winter Fair is dé plek om met je vriendinnen, moeder, zus of collega in de stemming te komen voor de mooiste decembermaand ooit! Je kunt er kerstcadeautjes kopen én zelf maken, producten testen, workshops volgen en ideeën opdoen om je huis in feestsfeer te brengen. Vrijdag 17 t/m donderdag 23 november 2017: dagelijks van 10.00 - 18.00 uur/Brabanthallen 's-Hertogenbosch Diezekade 2 5222 AK Den Bosch

Image and video hosting by TinyPic

KERSTPARADE♥ Laat je betoveren door de magische Christmas Parade tijdens Kerststad Valkenburg! Je ziet, ruikt, hoort en proeft hier in alles kerst en er is van alles te beleven Twee keer per week trekt de volledig vernieuwde Parade met het thema ‘Christmas Fairytales’ bestaande uit sprookjesachtig verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums op een speciaal voor de Parade gecomponeerde soundtrack door het centrum van Valkenburg. Vanaf 18 november t/m 30 december iedere woensdagavond om 19.00 uur en iedere zaterdagavond om 19.30 uur. Christmas Parade Kerststad Valkenburg Binnenstad Valkenburg aan de Geul 6301 Valkenburg

1355_fullimage_nieuwjaarsduik_scheveningen_322x201 NIEUWJAARSDUIK SCHEVENINGEN 1 januari 2018/De traditie is begonnen in 1965, toen een zwemclub besloot het jaar fris in te luiden met een duik in de ijskoude zee. De Nieuwjaarsduik kreeg nationale aandacht toen een bekend soepmerk besloot om het evenement te sponsoren. Vanaf dat moment is het aantal deelnemers en locaties ieder jaar toegenomen.

41754_fullimage_golden-age-tentoonstelling-met-bezoekers_560x350 HOLLANDERS VAN DE GOUDEN EEUW☻29 november 2014- 31 december 2017/Unieke samenwerking tussen 3 grote Amsterdamse musea. Bekijk ruim 30 grote meesterwerken van beroemde schilders uit de Gouden Eeuw. Maak kennis met de Nederlandse burgerij uit de 17de en de 18de eeuw. Adres: Hermitage, Amstel 51, Amsterdam 59810_fullimage_dickens_festijn_2016_-1120x_316x198 DICKENS FESTIJN☻ 16 dec - 17 dec Deventer Beleef een schitterende kerstmarkt in de sfeer van Dickens! Deventer ligt op ruim driekwartier rijden vanaf Arnhem. Ook per openbaar vervoer kunt u Deventer goed bereiken, zo reist u vanuit Utrecht of Arnhem met een rechtstreekse verbinding naar Deventer.

49618_fullimage_magischmaastrichtvrijthof.c.vvvmaastrichtmarketiKERSTMARKT MAASTRICHT☻ 1 dec - 1 januari 2018/Maastricht is het hele jaar door een gezellige stad voor levensgenieters, maar met kerst krijgt de stad een extra magisch tintje. Onder de noemer ‘Magisch Maastricht’ staat de stad volledig in het teken van Kerst. Bezoek de kerstmarkt, schaats een rondje over de grote ijsbaan op het Vrijthof en bekijk de mooiste lichtjes vanuit het Reuzenrad.

 

VERJAARDAG/HUWELIJK
VERJAARDAG JARIGEN Image and video hosting by TinyPic JARIGEN IN OKTOBER/NOVEMBER GENIET VAN DEZE DAG☻ 29 oktober☻ Eén keer in het jaar, is er een speciale dag. En daarbij hoort een mooie lach. Een lach dat blinkt en straalt! En dat het elke keer weer herhaalt! Deze dag is zo speciaal. Het is een heel lang verhaal. Een verhaal dat nooit stopt. Het hoort bovenaan de top. geniet nog veel van deze dag, met jouw mooie lach! Lieve jarige, felicitaties willen wij je schenken, en een geweldige verjaardag om steeds weer aan terug te denken. HUWELIJK Image and video hosting by TinyPic MAATJES VOOR HET LEVEN☻ 29 oktober☻ Van de knipoog in de glimlach Naar de glimlach van de humor Met de humor in de vriendschap en de vriendschap wordt liefde is de liefde als maatjes Maatjes voor het leven.Elga Image and video hosting by TinyPic De ringen van trouw op deze huwelijksdag als symboliek gegeven zijn als de jaarringen van jullie levensboom geworteld in Gods liefde met elkaar verweven.
GEBOORTE/BETERSCHAP
GEBOORTE☻☻ Image and video hosting by TinyPic WELKOM IN ONS GEZIN☻ 29 oktober☻ Welkom in ons gezin. Ons zusje, ons dochtertje. Liefdevol omarmen we je, koesteren we je, houden we van je. Liefdevol helpen we je je weg vinden. Hoopvol dat je je dromen en idealen zult koesteren en bereiken. Verwachtingsvol dat je van het leven zal houden. R.Knol Image and video hosting by TinyPic In het wiegje ligt te slapen een kindje, door God geschapen een wonder, zo groots en toch zo klein waar wij heel gelukkig mee zijn BETERSCHAP Image and video hosting by TinyPic ZIEK OP BED☻ 29 oktober☻ Je ligt nu ziek op bed, ja, daar heb je geen pret. Je ligt daar maar onder de wol, en je neemt af en toe een paracetamol. Word maar gauw beter, en niet meer ziek, dan raak je niet meer in paniek. Image and video hosting by TinyPic Gods diepe vrede omringt jou en je gezin Zijn nimmer aflatende zorg helpt jou om te herstellen tot zeer binnenkort
NIEUWS

SURINAAMS NIEUWS

Image and video hosting by TinyPic

FERNANDES WIL MINDER SUIKER IN PRODUCTEN☻ 13 november☻ PARAMARIBO - Hoewel producten van Fernandes Bottling Company suiker bevatten, wil het bedrijf dat de consument er op een gezonde, verantwoorde manier van geniet. De frisdrankproducent heeft daarom gepland om de hoeveelheid suiker in zijn producten te verminderen. Dat staat in een duurzaamheidsverslag over 2016. "Eén van de manieren waarop wij onze consumenten kunnen helpen de inname van suiker te beperken, is door kleinere porties aan te bieden", staat in het verslag. In verband daarmee zijn vorig jaar twee nieuwe verpakkingen met kleinere inhoud geïntroduceerd van suikerhoudende dranken. Het gaat om de 350 ml Minute Maid Fruitcooler en de 250 ml Coca-Cola. Het bedrijf wil voor meer andere producten minder suiker gebruiken ter bevordering van een gezonde leefstijl. Hoeveel minder is niet aangegeven. (Bron:DWT)

NIEUWS

Image and video hosting by TinyPic

ZONDER LICHT FIETSEN? NEEM JE DONORCODOCIL MEE☻ 13 november☻ In het donker zonder licht fietsen is levensgevaarlijk, vindt de politie van Nijmegen-Zuid. Wie dat toch doet, kan maar beter een donorcodocil meenemen, luidt hun boodschap op Facebook. ‘Aan alle fietsers die in het donker rijden zonder licht… Zorg dat uw donorregistratie op orde is, u redt er levens mee.’ Met dit bericht probeert de politie van Nijmegen-Zuid op Facebook en Instagram fietsers op te roepen om toch echt voor goede verlichting te zorgen. Dan loop je ook geen risico op een boete van 55 euro. De boodschap van de politie blijkt hard nodig. Uit een onderzoek uit 2010 bleek dat bijna veertig procent van de fietsers in het donker geen licht heeft. Onder jongeren is dit percentage nog wat hoger dan bij de rest. En na het uitgaan rijdt zelfs zestig procent van de fietsers zonder licht, bleek uit een telling in 2015. Een onderzoek naar het risico van fietsen zonder licht is er niet. Maar het is een veelgehoorde klacht onder automobilisten dat ze fietsers in het donker erg slecht zien. Uit een rapport van politie en verzekeraars twee weken geleden bleek dat fietsers drie keer vaker een ongeluk krijgen in de donkere maanden dan in de lente- en zomermaanden. Voetgangers hebben in het najaar zelfs vier tot vijf keer meer pech. Het advies is dan ook om altijd iets reflecterends of een lampje te dragen.

NIEUWS

Image and video hosting by TinyPic

DEZE BABY IS 10 MAANDEN OUD EN WEEGT 28 KILO☻ 12 november☻ De Mexicaanse baby Luis Manuel Gonzales is nog maar 10 maanden oud, maar weegt nu al 28 kilo. De ouders van het kindje zitten met de handen in het haar. Toen Luis werd geboren woog hij 3,5 kilo, wat normaal is voor een baby. Maar na twee maanden woog Luis al 10 kilo en inmiddels dus 28 kilo, net zoveel als een gezonde kindje van 9 jaar. Luis heeft medische hulp nodig, maar dit kunnen zijn ouders niet betalen. Daarom hebben ze nu een bankrekening geopend waarop mensen geld kunnen storten. Luis moet namelijk dagelijks naar het ziekenhuis voor een bloedtest. De artsen denken dat hij een hormoonbehandeling nodig heeft, maar dit weten ze nog niet zeker. Het kan zijn dat hij het Prader-Willi syndroom heeft, een afwijking waardoor kinderen altijd honger hebben - maar toch eet het jongetje niet de hele dag door, schrijft RTL. Luis kan niet lopen of kruipen, alleen maar zitten. De wandelwagen waarmee zijn ouders hem meenemen, is inmiddels helemaal kapot door het gewicht van het kindje.

NIEUWS

Image and video hosting by TinyPic

KINDEREN NIET WELKOM BIJ AMERIKAANSE PIZZERIA☻ 7 november☻ Geen kinderen', staat er met koeienletters op de deur. Duidelijker kan het niet: bij een pizzeria in de Amerikaanse staat Florida mogen geen kinderen naar binnen. De afgelopen tijd viel het eigenaar Troy Taylor op dat ouders vaak niet zo goed op hun kinderen letten. Laatst raakte een kind bijna gewond in zijn restaurant. Dat was het moment dat Troy de regel bedacht. 'Het was één van de moeilijkste dingen die ik ooit heb moeten doen', zei de eigenaar van het restaurant. Boze ouders☻☻ De opvallende regel heeft al voor een hoop gedoe gezorgd. Sommige ouders zijn boos en noemen het discriminatie. Andere ouders zijn juist wel blij met de regel omdat ze nu rustig een pizza kunnen eten.(Bron:Kidsweek)

SURINAAMS NIEUWS

Image and video hosting by TinyPic

WE HEBBEN VERBETERDE TELECOMDIENSTEN GEBRACHT☻ 7 november☻ PARAMARIBO - Mede door de toetreding van Digicel tot de Telecommarkt in Suriname zijn de tarieven en kwaliteit van mobiele diensten gewijzigd. Dit zei Roeland van der Hoeven, sinds mei directeur van Digicel Suriname vrijdag op een persconferentie in verband met het tienjarig bestaan van het bedrijf op 28 november. Terwijl de vestigingen op Jamaica en Trinidad en Tobago reeds hoge internetsnelheden voor huishoudens en voor de televisie bieden, blijft het voor hem een droom om internet voor huishoudens ook in Suriname te introduceren. "Binnenkort krijgt u vast internet met een hoge snelheid tegen een betaalbare prijs van Digicel. De gesprekken hierover zijn nog gaande. Echter, ook dit bedrijf voelt de gehalveerde waarde van de Surinaamse dollar aan den lijve'', aldus van der Hoeven. Om het tweede lustrum te vieren heeft Digicel één celshop omgetoverd tot een 'Expierence Centre'. De shop staat tegenover de parkeerplaats van de Centrale Markt aan de Waterkant waar de persconferentie heeft plaatsgevonden. Het is de mooiste en meest innovatieve van allemaal. Van der Hoeven: "Klanten zullen extra verwend worden bij de transformatie van het bedrijf."

SURINAAMS NIEUWS

Image and video hosting by TinyPic

HOUTTRANSPORTEURS MEPPEN TERUG☻ 7 november☻ PARAMARIBO - Na de afgelopen weken zwaar bekritiseerd te zijn door overheid en burgers zijn de Algemene Surinaamse Houtunie, het Platform Houtsector en de Vereniging van Binnenlandse Houtproducenten uit hun schulp gekropen. In een persverklaring werd gisteren gesteld dat de houtsector zich aan de regels houdt. De vertegenwoordigers zeggen begrip te hebben voor de maatregelen van minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie, zoals afsluiting van de weg naar Apoera voor alle transport zwaarder dan zes ton en opvoering van de controles op zwaar transport. "Waar de sector echter geen begrip voor heeft is dat het erop lijkt dat de zwartepiet alleen aan de houtsector wordt toegespeeld. En dat terwijl er in Suriname ook transport over de weg plaatsvindt van andere zwaar materieel zoals grind, zand en olie", aldus het schrijven. Overigens wordt de regering op de vingers getikt. "Het is de verantwoordelijkheid van de overheid om te controleren of alle trucks voldoen aan de geldende eisen, ook het aanpakken van transporteurs die zich niet aan de regels houden is een taak van de overheid. Tevens is het haar taak de wegen en bruggen te onderhouden."

NIEUWS

Image and video hosting by TinyPic

ZEBRAPAD LIJKT TE ZWEVEN☻ 29 oktober☻ Een zebrapad in IJsland ziet er net even anders uit dan anders. Het lijkt wel te zweven! Door het 3D-effect krijg je het idee dat je eronderdoor kunt kruipen. Volgens de bedenkers van het zebrapad zou deze oversteekplaats veiliger zijn. Automobilisten denken dat er iets op de weg ligt en remmen af. Of dat ook echt zo werkt, is niet zeker. Maar bijzonder is het pad in ieder geval wel.

Image and video hosting by TinyPic

NIEUWE WATERGLIJBAAN VOOR ECHTE WAAKHALZEN☻ 29 oktober☻ Houd jij wel van een spannend ritje in een of andere enge attractie? Dan is de slide wheel misschien wel iets voor jou! Drie overdekte waterglijbanen die om hun as draaien als een reuzenrad - zo ongeveer ziet deze nieuwe attractie eruit. Hij wordt ook wel de wasmachine genoemd, waarschijnlijk omdat je er helemaal doorgedraaid uitkomt. Het gevaarte is 24 meter hoog en je kan er doorheen zoeven op een opblaasband. Na anderhalve minuut sta je weer buiten. De een krijgt al de bibbers door er alleen naar te kíjken. Maar waarschijnlijk staan veel waaghalzen juist te popelen om deze waterglijbaan te proberen. Volgend voorjaar gaat hij open. Waar is nog niet bekend. Image and video hosting by TinyPic

OP EEN CAMPINGSTOELTJE DOOR DE LUCHT☻ 29 oktober☻ Vliegen op een campingstoeltje met daaraan honderd heliumballonnen. In de animatiefilm Up kan dat, maar in het echt natuurlijk niet. Of toch wel? De Brit Tom Morgan lukte het. Hij raakte geïnspireerd door de film, waarin hoofdrolspeler Carl Fredricksen zijn huis aan een bos balonnen door de lucht zweeft. Morgan en zijn team waren maandenlang bezig met de voorbereidingen voor deze klus. De waaghals maakte een stoel vast aan honderd grote heliumbalonnen en vloog 25 kilometer ver op twee kilometer hoogte over Johannesburg in Zuid-Afrika. Hoe dat ging zie je in de video hieronder.

 

MOOI

 

postimage

MOOI

DE NAAM VAN JEZUS HEEFT KRACHT☻

10 november♀

"Als klein meisje had ik vaak nachtmerries of dacht ik dat er monsters onder mijn bed zaten", vertelt zangeres Sifra over het nummer God Who Saves van het nieuwe album NEON. "Mijn ouders hebben me toen al geleerd om, als ik bang was, hardop te zeggen: ‘’In Jezus naam, ga weg’’. En ik heb als kind al ervaren dat die nachtmerries en angsten dan ook echt weggingen. Het uitspreken van de naam van Jezus heeft kracht."

"De betekenis van de naam Jezus is ook; Hij Redt. Er is niets groter of sterker dan die naam: Jezus! Wanneer we met elkaar de naam van Jezus proclameren en ons aan Hem onderwerpen, dan zal het kwade moeten wijken."

NIEUWS

NIEUWS

Naamloos_24

RELATIE ROGGENSTEL LOOPT STUK☻ 17 november☻ Het liefdesleven van een vis gaat niet altijd over rozen. Zo keerde een Nederlandse luipaardpijlstaartrog donderdag terug uit Engeland na een stukgelopen relatie. De vis Uarnak uit Burgers' Zoo Arnhem was via een contactadvertentie gekoppeld aan een vis uit Windsor, Engeland. Biologen hoopten dat de twee zouden paren, zodat de bijzondere vis zich voort zou planten. Maar na twee jaar keert het mannetje toch alleen terug. Er bleek niet genoeg liefde te zijn tussen het vissenstel. Bioloog Max Janse van Burger’s Zoo stelde een contactadvertentie op waarin Uarnak zoekt naar het geschikte vrouwtje. Hierin vertelt hij dat de rog een echte huisman is, van zwemmen houdt, snel heimwee heeft en graag babyrogjes wilt. Hij stuurde de contactadvertentie naar vierhonderd aquaria over de hele wereld. Maar een geschikte partner vinden was een hele klus. Uiteindelijk was er in heel Europa maar één geschikte kandidaat.

NIEUWS

ANP-54181464

DE EERSTE BARBIE MET HOOFDDOEK KOMT ERAAN☻ 17 november☻ Barbies zijn er in heel veel soorten en maten, maar een Barbie met een hoofddoek, die was er nog niet. Vanaf volgend jaar komt daar verandering in. Dan ligt de eerste Barbie met een hijab in de winkels. De nieuwe Barbie is geïnspireerd op de Amerikaanse schermster Ibtihaj Muhammad (op de foto). Zij was de eerste atlete met een hoofddoek ooit die deel uitmaakte van het Amerikaanse olympisch team. Ook was zij de eerste moslimvrouw die op de Olympische Spelen een medaille wist te winnen. Muhammad reageerde heel blij op de pop. Op Twitter zei ze: “Ik ben heel trots dat kleine meisjes overal ter wereld nu met een Barbie kunnen spelen die ervoor kiest en hijab te dragen. Het is een jeugddroom die uitkomt.” De Barbie is een onderdeel van de Shero-lijn waarvan elke Barbie een kopie is van een bestaande vrouw die een grens heeft verlegd.

NIEUWS

d0925f5e64c46b63c418a0a8e9ada594-1510830219TREIN MOET VLUCHTEN NAAR EUROPESE STEDEN VERVANGEN☻ 17 november☻ Voor korte trajecten moeten er binnen Europa geen vliegtuigen meer opstijgen, maar zou het aantrekkelijk en vanzelfsprekend moeten zijn om de trein te pakken. „Daarom moet het internationale spoor sneller, makkelijker en goedkoper.” Dat zegt Pier Eringa, de nieuwe president van de European Infra Managers, de Europese organisatie van infrabeheerders. Hij gaat zich onder meer inzetten om het internationale vervoer per spoor eenvoudiger en duurzamer te maken. „De trein is aantrekkelijker en sneller dan het vliegtuig en komt in het hart van een Europese stad”, zegt Eringa. „Voor een vlucht moet je inchecken en langs omslachtige veiligheidschecks. Eenmaal in het vliegtuig kan je je benen niet kwijt en je moet uiteindelijk nog overstappen op een trein of bus om in het centrum van Londen of Parijs te komen. En als wij het dan ook nog financieel aantrekkelijker kunnen maken dan nu, dan wint de trein het met afstand van het vliegtuig.”

NIEUW

Image and video hosting by TinyPic

DADERS SEXTING MOETEN EXCUSES AANBIEDEN☻ 10 november☻ Een naaktfoto van iemand doorsturen naar vrienden. Jongeren die dat doen, krijgen te maken met een andere aanpak van Stichting Halt. Die aanpak moet jongeren bewuster maken van de gevolgen. Het doorsturen van zo'n foto lijkt onschuldig, maar het kan het voor veel problemen zorgen. ‘Het is pubergedrag en pubers denken niet na over de gevolgen’, zegt Halt-directeur Janet ten Hoope tegen de NOS. ’Jongeren sturen zo'n foto door omdat het op dat moment grappig lijkt.’ Maar volgens haar zijn de gevolgen vaak groot. De slachtoffers durven soms niet meer naar buiten en hebben last van psychische problemen. Excuses aanbieden/ Voorheen kregen de daders een taakstraf, maar dat was niet genoeg, vindt Halt. De jongeren moeten namelijk de gevolgen van hun gedrag leren inzien. Dit kan ervoor zorgen dat herhaling wordt voorkomen. In de nieuwe methode voeren de jongeren gesprekken over de gevolgen van sexting en tot slot moeten ze hun excuses aanbieden aan het slachtoffer. Dit gebeurt alleen als het slachtoffer dat zelf ook wil. De nieuwe aanpak geldt voor jongeren van tussen de 12 en 17 jaar. Spijt/ Bij de gesprekken zijn ook de ouders van de dader aanwezig. Dat kan ongemakkelijk zijn, maar ook dat is een les. Halt hoopt dat de daders door de gesprekken spijt krijgen van hun gedrag. Jongeren die niet goed meewerken krijgen een aantekening op hun strafblad. Ook worden ze teruggestuurd naar de politie.

Image and video hosting by TinyPic

DADERS SEXTING MOETEN EXCUSES AANBIEDEN☻ 7 november☻ Een naaktfoto van iemand doorsturen naar vrienden. Jongeren die dat doen, krijgen te maken met een andere aanpak van Stichting Halt. Die aanpak moet jongeren bewuster maken van de gevolgen. Het doorsturen van zo'n foto lijkt onschuldig, maar het kan het voor veel problemen zorgen. ‘Het is pubergedrag en pubers denken niet na over de gevolgen’, zegt Halt-directeur Janet ten Hoope tegen de NOS. ’Jongeren sturen zo'n foto door omdat het op dat moment grappig lijkt.’ Maar volgens haar zijn de gevolgen vaak groot. De slachtoffers durven soms niet meer naar buiten en hebben last van psychische problemen. Excuses aanbieden/ Voorheen kregen de daders een taakstraf, maar dat was niet genoeg, vindt Halt. De jongeren moeten namelijk de gevolgen van hun gedrag leren inzien. Dit kan ervoor zorgen dat herhaling wordt voorkomen. In de nieuwe methode voeren de jongeren gesprekken over de gevolgen van sexting en tot slot moeten ze hun excuses aanbieden aan het slachtoffer. Dit gebeurt alleen als het slachtoffer dat zelf ook wil. De nieuwe aanpak geldt voor jongeren van tussen de 12 en 17 jaar. Spijt/ Bij de gesprekken zijn ook de ouders van de dader aanwezig. Dat kan ongemakkelijk zijn, maar ook dat is een les. Halt hoopt dat de daders door de gesprekken spijt krijgen van hun gedrag. Jongeren die niet goed meewerken krijgen een aantekening op hun strafblad. Ook worden ze teruggestuurd naar de politie.

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl